Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 3.30μμ ορίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Παιδείας (ΟΠΑΠ) με θέμα την πρόσληψη προσωπικού. Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν μόλις την προηγούμενη ημέρα για τα θέματα της συνεδρίασης καθώς και για το πότε θα γινόταν.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Περικλής Παπαγεωργίου μαζί με μερικά από τα μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στο συνδυασμό του Δημάρχου, στις 3.35μμ μόλις 5 λεπτά μετά από την ορισμένη ώρα συνεδρίασης βρισκόταν στο γραφείο του και συζητούσαν για τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά το προηγούμενο πεντάλεπτο.  Αυτό διαπίστωσαν φτάνοντας στην άδεια αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. οι εκπρόσωποι της Ανυπότακτης Πόλης (Βασιλάτου Βίκυ) και της Αλληλεγγύης (Καλαράς Παναγιώτης). Να σημειωθεί ότι δύο εκπρόσωποι του Σωματείου των Εργαζόμενων στο Δήμο ήταν εκεί για να προβάλλουν τις θέσεις και αντιρρήσεις του Σωματείου, αλλά δεν είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν κάποια συζήτηση γιατί δεν έγινε.
Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την πλευρά του Προέδρου για το γεγονός ήταν ότι η συνεδρίαση τελείωσε σε 5 λεπτά και ότι οι προαναφερθέντες έχουν καθυστερήσει.
Τι αναδεικνύει το παραπάνω γεγονός για εμάς.
Η συζήτηση για σοβαρά θέματα όπως οι προσλήψεις προσωπικού και οι όροι που αυτό θα γίνει όχι μόνο υποβαθμίζεται αλλά εμποδίζεται και κάθε διαφορετική άποψη. Ποιες απόψεις κατατίθενται και ποια συζήτηση μπορεί να γίνει για τόσο σοβαρά ζητήματα όπως οι προσλήψεις και οι εργασιακές σχέσεις μέσα σε 5 λεπτά; Ο λαός των Αγίων Αναργύρων και Καματερού εκπροσωπείται στο Δ.Σ και από άλλους συνδυασμούς εκτός από το Συνδυασμό του κυρίου Σαράντη.
Το γεγονός ότι ορίστηκε έκτακτη συνεδρίαση με ελάχιστο χρονικό περιθώριο για επεξεργασία του θέματος ενώ το περιθώριο από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι 31 Μαρτίου επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας.
Η αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά όμως εξηγείται γιατί δε θέλουν εμπόδια και αντιδράσεις στην εφαρμογή εργασιακών σχέσεων χωρίς δικαιώματα, στις οποίες οι εργαζόμενοι βαφτίζονται ανάδοχοι, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας αφού είναι Ορισμένου και όχι Αορίστου χρόνου ενώ οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες αν σκεφτούμε ότι οι αντίστοιχες ειδικότητες καλύπτονται και από μόνιμο προσωπικό.
«Το έργο των παραπάνω –εννοεί καθηγητών στα διάφορα τμήματα- δεν ανάγεται στον κύκλο των συνήθων καθηκόντων των τακτικών υπαλλήλων, ή το υπάρχον προσωπικό ανάλογων ειδικοτήτων δεν επαρκεί, εξάλλου δεν συμφέρει οικονομικά η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού το οποίο θα αμοίβεται για όλο το χρόνο…» είναι ένα απόσπασμα που δείχνει πως ο οργανισμός αντιμετωπίζει τους εργαζόμενούς του σαν στημένες λεμονόκουπες, πως θεωρεί ότι το συμφέρον του Οργανισμού είναι να πληρώνει λιγότερα και πως ξεχνά ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται είναι τα δικά μας. Και δεν είναι λίγα.
Ειδικά για τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής δεν προβλέπεται ούτε καν ασφάλιση ενώ  ο Οργανισμός (δηλαδή η πλειοψηφία της Διοίκησης) προβλέπεται ότι μπορεί να μειώσει τμήματα ή να υπαναχωρήσει από τη Σύμβαση μονομερώς όταν το κρίνει.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που υπάρχει αυτή η αντιδημοκρατική αντιμετώπιση.
Η συνήθης πρακτική της Διοίκησης είναι να ειδοποιούνται τα μέλη του Δ.Σ. για τις συνεδριάσεις οριακά (π.χ Δευτέρα για Τετάρτη), διαφορετικές μέρες και ώρες αρκεί να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη πλειοψηφία για τη λήψη αποφάσεων. Ορίζονται έκτακτες συνεδριάσεις με τη μορφή του επείγοντος ενώ δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι και άλλη φορά έρχονται προ ημερησίας διάταξης, με ένα και μοναδικό αντίγραφο, θέματα όπως η έγκριση όρων φιλοξενίας- χρήσης των Αθλητικών χώρων του Δήμου μας που έγινε στις 18-12-2014.
Είναι ακόμα άξια απορίας η «τυφλή εμπιστοσύνη» που δείχνουν τα μέλη που πρόσκεινται στη Διοίκηση, τα οποία ψηφίζουν ανελλιπώς τις εισηγήσεις της, χωρίς να εκφράζουν άποψη ή έστω κάποια ερωτηματικά για τόσο σοβαρά θέματα.
Να θυμηθούμε την αύξηση των Διδάκτρων από την πρώτη κιόλας Συνεδρίαση του Δ.Σ., τις αποφάσεις για αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο Ωδείο του Καματερού που οδήγησε στην καταβαράθρωσή του, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις και τους φόβους των εργαζομένων, να θυμηθούμε τον προϋπολογισμό του ΟΠΑΠ που με το «κόψε -ράψε» λιγοστεύει τα χρήματα που επιστρέφουν στο λαό των Αγίων Αναργύρων – Καματερού μέσω κοινωνικών παροχών ή στους εργαζόμενους, χρήματα δικά του από τα υπέρογκα χαράτσια και φορολογία με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε το λαό του Δήμου μας ότι οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές εξηγούνται. Οι  σοβαρές αποφάσεις που παίρνονται ενάντια στην κοινωνία από την πλειοψηφία του Δ.Σ. δεν επιδέχονται αντιρρήσεις, διαφωνίες και προ παντός δεν θέλουν να γίνονται γνωστές.
Θεωρούμε ότι εκτός από τον Πρόεδρο, κάθε μέλος του Δ.Σ. που πρόσκειται στη Διοίκηση ή γειτονεύει με αυτή, έχει υποχρέωση να μπορεί να αιτιολογεί την ΠΑΝΤΑ θετική ψήφο του, στους εργαζόμενους/ες και τους νέους/ες του Δήμου, να σέβεται τις ερωτήσεις, αντιρρήσεις, παρατηρήσεις της μειοψηφίας και να μην ασκεί βία και πίεση για να μην εκφράζονται αυτές.
Θεωρούμε υποχρέωση της Ανυπότακτης Πόλης να ενημερώσει το λαό της περιοχής μας γιατί δεν αποκλείεται με την τακτική της Διοίκησης του ΟΠΑΠ να γίνουμε μάρτυρες ακόμα πιο αντιδημοκρατικών συμπεριφορών του τύπου η πλειοψηφία να αποφασίζει με τηλεδιάσκεψη και να αποφασίζει μερικά λεπτά πριν από την ορισμένη ώρα, θεωρώντας μας υποχρεωμένους να διακτινιζόμαστε για να παρευρισκόμαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου