Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΚΑΜΙΑ Επέκταση του ΕΜΑΚ ΦΥΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Μ. Τρίτη 23 Απριλίου στις 2.30 μ.μ. στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραίτη 90 Αθηνά ) για το σταμάτημα της αύξησης της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής κατά 200.000 τόνους απορριμμάτων. 

5 χρόνια μετά την ανάληψη της διοίκησης της περιφέρειας από την κα Δούρου και η κοροϊδία συνεχίζεται. Σήμερα Μ. Τρίτη επιχειρεί να αποφασίσει, όχι βέβαια να κλείσει την χωματερή ή να μειώσει τις μολυσματικές εγκαταστάσεις αλλά να δρομολογήσει την αύξηση της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ ΦΥΛΗΣ! 

ΕΙΝΑΙ τέτοια η ξεδιαντροπιά που λίγες μέρες πριν τις εκλογές προχωράει σε επέκταση, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις αντιδράσεις του λαού. Είναι άραγε η υπερβολική αυτοπεποίθηση που την οδηγεί σε τέτοιες κινήσεις;      Της λείπει η ευφυΐα;      ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!!! 
Μάλλον γραμμάτια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το ΕΜΑΚ και την κατ’ όνομα μόνον ανακύκλωση ξεπληρώνει. Αφού μόνον το 4% από τα ανακυκλώσιμα που φθάνουν στο ΕΜΑΚ ανακυκλώνεται καθώς το υπόλοιπο θάβεται πάλι στην χωματερή μολύνοντας περαιτέρω το περιβάλλον. 
Ο λαός της περιοχής και όλης της Αττικής απαιτεί να πάρουν πίσω οποιαδήποτε απόφαση επέκτασης του ΕΜΑΚ, να αρχίσει τώρα το κλείσιμο της χωματερής και να απομακρυνθούν όλες οι εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων στην Φυλή και την ευρύτερη περιοχή με ταυτόχρονη αποκατάσταση της. 
Καλούμε τον λαό της περιοχής και όλης της Αττικής να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στα συμφέροντα που θέλουν τον ΟΕΔΑ Φυλής εκεί. 
Που θέλουν στο όνομα του κέρδους αυτή τη διαχείριση των σκουπιδιών. 
Που θέλουν τις επιδοτήσεις για την ανακύκλωση και όχι την ίδια την ανακύκλωση.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. 
Έχουμε την εμπειρία από τους νικηφόρους αγώνες ενάντια στη εναπόθεση της λυμματολάσπης το 2005, τον αγώνα ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην Κερατέα. 
Καμία νέα περιβαλλοντική επιβάρυνση της Φυλής, να κλείσει τώρα η χωματερή, για μια διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος! 
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση πρωτόδικα η εκπρόσωπος του ΕΔΣΝΑ κα Μπιζά για τα επικίνδυνα στραγγίσματα και για την μεταφορά τους με ανασφαλή τρόπο, με οχήματα που δεν έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η υπεράσπισή τους έλεγε πως από τα στραγγίσματα είναι καθαρά σαν το γάργαρο νερό και άλλα φαιδρά για το πόσο ωραία είναι η κατάσταση. Μετά από την πληθώρα των καταγγελιών η αυτεπάγγελτη δίωξη της εισαγγελέως ήταν μόνον για την μεταφορά των στραγγισμάτων και κατά πόσον είχαν άδεια!!!!! 
Καμιά κουβέντα για το ότι ή χωματερή ή ίδια δεν είχε άδεια και λειτουργούσε από το 2013 μέχρι και μετά την ημερομηνία των καταγγελιών . 
Σαπίζει η περιοχή και οι εισαγγελείς ασχολούνται με τις παρανυχίδες!!!! 
Μπορούμε στις 26/5 να δώσουμε ένα γερό μάθημα σε όλους αυτούς (Δούρου, Σγουρό κ.α.)που ψήφισαν την παραμονή του ΧΥΤΑ Φυλής, του ΟΕΔΑ στη Φυλή και την επέκταση των εγκαταστάσεων τους. Να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει, στο δικό τους δημιούργημα στη χωματερή!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου