Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

Η "Ανυπότακτη Πόλη" πραγματοποίησε χτες Σάββατο 4 Μαΐου σύσκεψη με νεολαίους της περιοχής στην οποία συζητήθηκαν για σχεδόν τέσσερις ώρες πολύ ενδιαφέροντα θέματα.




Η συζήτηση εστιάστηκε στα παρακάτω θέματα:

α)    Στο πρόβλημα της χωματερής που είναι έντονο στην πόλη μας καθώς και γενικότερα στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών έτσι όπως αντιμετωπίζεται στις καπιταλιστικές κοινωνίες στην Ευρώπη.
β)    Στο πρόβλημα της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου της νεολαίας (όσος υπάρχει) καθώς λείπουν οι ποιοτικές πολιτιστικές ευκαιρίες  στην πόλη. Παράλληλα συζητήθηκε και το πρόβλημα της αξιοποίησης των δημόσιων ελεύθερων χώρων, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ψυχαγωγία των νέων αν υπήρχε διαφορετική λογική στην αξιοποίησή τους στην κατεύθυνση της κάλυψης των πραγματικών αναγκών των κατοίκων και της νεολαίας.
          Αντίθετα με την κυρίαρχη λογική της ιδιωτικοποίησής τους.

γ)    Τη συνάντηση απασχόλησε το θέμα της εκπαίδευσης και ο αγοραίος χαρακτήρας που αυτή παίρνει με τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των τελευταίων χρόνων. Η εκπαίδευση που παρέχεται βρίσκεται σε αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των νέων ανθρώπων. 
δ)    Αρκετά απασχόλησε τη συνάντηση και το θέμα της ανεργίας,της εργασίας  και των άθλιων   εργασιακών σχέσεων που επικρατούν,  τους χαμηλούς μισθούς, την έλλειψη συνδικαλισμού και τη δυσκολία τα υπάρχοντα σωματεία να συσπειρώσουν τους νέους ανθρώπους καθώς δεν νιώθουν να τους υπερασπίζονται σθεναρά και αποτελεσματικά. 
ε)    Έγινε αναφορά στο πρόβλημα του εθνικισμού-ρατσισμού και τέλος
ζ)    συζητήθηκαν τα ελπιδοφόρα ξεσπάσματα της νεολαίας και η πεποίθηση ότι οι νέοι και οι νέες δεν θα βολευτούν σ' αυτό το ζοφερό περιβάλλον αλλά θα αγωνιστούν για την ανατροπή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου