Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Αυταρχικός κατήφορος του Δημάρχου

( συνέχεια )

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού, κ. Τσίρμπας δεν παύει να μας αποδεικνύει τις αντιδημοκρατικές του θέσεις και πρακτικές με κάθε ευκαιρία.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Νοεμβρίου είχε τεθεί ως έκτακτο θέμα το στεγαστικό πρόβλημα δύο σχολείων: του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Καματερού καθώς και ζητήματα της ασφάλειάς τους. Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Για αυτό το λόγο ήρθαν ο διευθυντής του Γυμνασίου, μέλη των ΔΣ των συλλόγων γονέων και μέλη των δεκαπενταμελών συμβουλίων των μαθητών για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται σε:

  • Εκτέλεση απαραιτήτων εργασιών για την επιδιόρθωση των κτιριακών βλαβών (τοίχοι και στέγη που στάζει νερά, προβλήματα στις κολόνες και στη στατικότητα του σχολείου κλπ) 
  • Μέτρα για τη θωράκιση των σχολείων από τις κλοπές και 
  • Ίδρυση και ανέγερση νέου Λυκείου για να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα. 
Αφού εκτέθηκαν τα αιτήματα και οι απαντήσεις των αντιδημάρχων δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικές, τα μέλη της σχολικής κοινότητας ξαναπήραν το λόγο και ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις.
Τότε ο Δήμαρχος εξεμάνη και άρχισε να κατηγορεί (δεν καταλάβαμε ποιους ακριβώς), τον διευθυντή, τους συλλόγους γονέων, τις άλλες παρατάξεις (;) ότι «έσυραν» τα παιδιά στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι δεν υπάρχει θέμα αφού οι εργασίες επιδιόρθωσης ξεκίνησαν. Είπε επί λέξει «τι διευθυντής είσαι εσύ…» Επιτέθηκε φραστικά σε μια κάτοικο που την αναγνώρισε από τον αγώνα για το λαχανόκηπο. Θεωρεί ότι «τρελαινόμαστε» (δεν καταλάβαμε ποιοι) για τα έργα που κάνει και κάνουμε στείρα αντιπολίτευση.
Το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής παιδείας του Δημάρχου είναι γνωστό αλλά αυτό αφορά τον ίδιο και τους ψηφοφόρους του. Εμάς μας ενδιαφέρει ότι στοχοποιεί ανθρώπους και μάλιστα παιδιά που ήρθαν να επιδιώξουν το αυτονόητο, να ζητήσουν ένα καλύτερο σχολείο. Και ο Δήμαρχος θεωρώντας ότι πρέπει να του χρωστούν ευγνωμοσύνη για τα λίγα που επιχειρεί να κάνει, τα αποτρέπει από τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που επί μόνιμου βάσεως προσπαθεί να εμποδίσει τις παρεμβάσεις των κατοίκων και να κλείσει άρον άρον τα ζητήματα, χωρίς συζήτηση, όπως και με το πρόσχημα του χρόνου εμποδίζει την τοποθέτηση της σύμβουλου της Ανυπότακτης Πόλης, γιατί πάντα στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των κατοίκων του δήμου μας και αύτο φαίνεται ενοχλεί.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε κάθε έναν που θεωρεί ότι θα αποτρέψει με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό τους κατοίκους και το λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους ότι θα σταθούμε απέναντι.
Τα προβλήματα είναι υπαρκτά και αντιστάσεις και διεκδικήσεις για τη λύση τους υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Όσο και αν προσπαθούν να φιμώσουν ή να περικόψουν την ξεκάθαρη φιλολαϊκή τοποθέτηση της Ανυπότακτης Πόλης, δεν θα το καταφέρουν. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω, στο να στηρίζουμε και να ανοίγουμε δρόμους για την αυτοοργάνωση του λαού στη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, ενάντια σε οποιαδήποτε συναίνεση, με την λογική και πολιτική της άθλιας διαχείρισης της φτώχιας και των εκπτώσεων στην κάλυψη των αναγκών του λαού και της νεολαίας.
Στόχος μας πάντα η χειραφέτηση του λαού και της νεολαίας, να απαιτούν όλα όσα έχουν ανάγκη για να ζουν, να σπουδάζουν, να διασκεδάζουν, να ζουν σε ένα περιβάλλον υγιεινό χωρίς χωματερές και ότι άλλο χρειάζεται για να ζούμε στην πόλη των αναγκών μας ανθρώπινα, και να έχουμε τον πρώτο λόγο για όλα αυτά .
Η ελευθερία και οι αγώνες δεν φιμώνονται και όποιος του λοιδόρησε ή τους χλεύασε το βρήκε μπροστά του.
Ας μαζευτεί η διοίκηση και ας ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του λαού και να μάθει να σέβεται τον δήμο, δηλαδή τον λαό είτε είναι μαθητής , είτε είναι δάσκαλος , είτε εργάτης και να αφήσει κατά μέρος την ιδιωτική τους ζωή τις επιθέσεις και τις εκδικητικές συμπεριφορές, άρνησης επίλυσης προβλημάτων που αποφασίστηκαν διαφορετικά από ότι ήταν η δική τους γνώμη, που όμως δημοκρατικά ήταν πλειοψηφική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ας πάει όπως οφείλει να λύσει τα προβλήματα του σχολείου, να φτιάξει το φωτισμό στις γειτονιές του Γεροβουνού (ενημερωμένοι εδώ και 20 μέρες) να καθαρίσει τα ξερόχορτα στον λαχανόκηπο, να φτιάξει τις παιδικές χαρές κ.α. γιατί ο λαός και γνώμη έχει για τον τόπο του και ξέρει να διεκδικεί.
Ας τα πάρουν στα σοβαρά υπ όψιν τους αυτά οι επίδοξοι… Ιούλιοι Καίσαρες.. διότι μόνον έτσι μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την τακτική τους ……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου