Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Καλούμε στη διαδήλωση- Πορεία Τρίτη 7/7, 7μμ στο Σύνταγμα για να μην περάσει το ν/σ για τις διαδηλωσεις

    Ως Ανυπότακτη Πόλη δηλώνουμε την αντίθεση μας με το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ με το οποίο επιδιώκεται η δια νόμου απαγόρευση των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Το νομοσχέδιο αυτό μαζί με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν τη συναίνεση των αστικών κομμάτων με στόχο να στραγγαλίσουν τους αγώνες των εργαζομένων και να καταστήσουν το κράτος ικανό να έχει τον πλήρη έλεγχο του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.
   Το νομοσχέδιο «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» δεν έρχεται τυχαία αυτή την περίοδο. Αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των προηγούμενων κυβερνήσεων, της σημερινής, των επιχειρηματικών ομίλων και έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή (και) την πανδημία. Η «κανονικότητά» τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι, εργαζόμενους που θα αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τη φτώχεια, την ανέχεια και την καταστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων. Στην προσπάθεια αυτή, σιωπή διατηρούν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ενώ ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, για μια ακόμη φορά, δείχνει το πόσο καλός και πειθήνιος είναι.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τα εξής βασικά σημεία:
  • Το χαρακτηρισμό ως ιδιώνυμο αδίκημα της συμμετοχής σε απαγορευμένη διαδήλωση
  • Η ΕΛ.ΑΣ. θα εποπτεύει και θα ορίζει χωρικά και χρονικά οποιαδήποτε διαδήλωση, ενώ με δική της ανακοίνωση θα μπορεί να την διαλύει.
  • Αρκεί η επίκληση του «δημοσίου συμφέροντος» για να απαγορευτεί μία διαδήλωση εργαζομένων
  • Τα σωματεία και οι σύλλογοι υποχρεώνονται να ορίζουν υπεύθυνο ο οποίος αφ’ ενός μεν θα ορίζει τα χαρακτηριστικά της διαδήλωσης και αφ’ ετέρου θα είναι υπόλογος για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημιά προκληθεί κατά την διάρκεια της εκάστοτε κινητοποίησης, προβλέποντας μεγάλες κυρώσεις και αποζημιώσεις για φθορά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας ή για διαφυγόντα κέρδη.
   Έτσι ανοίγει ο δρόμος για το άπλωμα μιας ευρείας προβοκάτσιας από την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς με στόχο τα σωματεία και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.
   Το νομοσχέδιο της ΝΔ μεταφέρει στο σήμερα πολλές από τις χουντικές διατάξεις, αλλά κυρίως εκφράζει το παρόν και το μέλλον του καπιταλισμού της εποχής μας, που επιχειρεί να συντρίψει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή, στην ελευθερία.
   Η λογική του Κράτους – Χωροφύλακα την οποία θέλει να επιβάλλει η ΝΔ και το κεφάλαιο, αποδεικνύει το πόσο φοβούνται τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις. Πώς να μην τις φοβούνται, άλλωστε, την ίδια ώρα που οι πολιτικές που εφαρμόζονται επιφέρουν μειώσεις μισθών, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία σε συνδυασμό με την καταβολή του μισού μισθού, πλειστηριασμούς κ.λπ.
  Τα παραπάνω, όσο και αν προσπαθούν να τα κρύψουν οι κυβερνώντες και οι τοπικοί τους υποστηριχτές κάτω από το χαλί της «νέας κανονικότητας», θα αρχίσουν να «σκάνε» μέρα τη μέρα.    Θα γεννήσουν εκ νέου οργή και εξαθλίωση.
   Ο αγώνας για το δικαίωμα στη διαδήλωση πρέπει να γίνει υπόθεση του κινήματος, όλου του λαού και της νεολαίας. Κανένας αγώνας των καταπιεσμένων δεν πήρε άδεια από την αστυνομία και το κράτος για να αναπτυχθεί. Καμιά άδεια δεν θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση και το κράτος για να παλέψουμε!!!

Ως Ανυπότακτη Πόλη καλούμε τους εργαζόμενους και ανέργους, ντόπιους και μετανάστες, τη νεολαία των Αγ. Αναργύρων Καματερού, να ξεσηκωθούμε και να μην επιτρέψουμε να περάσει ο κατάπτυστος νόμος.

Θα διαδηλώνουμε δεν θα υποταχτούμε
Θα φωνάζουμε δεν θα σιωπήσουμε
Θα αναπνεύσουμε δεν θα μας πνίξετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου