Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Στην πόλη μας μια εργατική κατεξοχήν περιοχή, οι άνεργοι, οι άστεγοι και τα φτωχοποιημένα νοικοκυριά πληθαίνουν με ραγδαίους ρυθμούς, και η ανάγκη να παρθούν μέτρα, καταρχήν ανακούφισης, και εξασφάλισης ανθρώπινων συνθηκών, είναι αναγκαία τώρα. 
Σε συνάντηση που έγινε με τη διοικηση του Δημου μετά από αίτημα της Ανυπότακτης πόλης θέσαμε τα ζητήματα των αστέγων και των ευάλωτων ομάδων, όπως: 

Την άμεση εξασφάλιση στέγης ως ένα πρώτο βήμα στην περαιτέρω διαδικασία για συνθήκες κανονικής κατοικίας, ποικιλοτρόπως υποστηριζόμενης. Χώροι υπάρχουν στις γύρω περιοχές, κενά ξενοδοχεία, κτίρια που δεν χρησιμοποιούνται, καθώς και άλλοι χώροι. 
Την πλήρη διατροφική στήριξη τους και τις μέρες που είναι κλειστές οι κοινωνικές υπηρεσίες. 

Την ολοκλήρωση άμεσα του κέντρου κοινωνικών υπηρεσιών με διαδικασίες fast truck που λύνουν ένα μέρος της φιλοξενίας των άστεγων.

Για τους άστεγους που φιλοξενεί ο δήμος, εξασφάλιση με είδη καθαριότητας και υγιεινής, άνοιγμα κάποιων χωρών για μπάνιο, θερμοσίφωνες στα σπιτάκια που μένουν ήδη, κρεβάτια για όλους, ψυγείο για τα τρόφιμα. κ.λ.π. 

Την αύξηση του προϋπολογισμού για τις ευάλωτες ομάδες.

Ζητήσαμε ενημέρωση για τον αριθμό των αστέγων και ευάλωτων ομάδων, για οικογένειες με κομμένο ρεύμα και νερό. 

Σε ότι αφορά τους άστεγους που φιλοξενεί ο δήμος υποσχέθηκαν ότι θα προβούν στην εξασφάλιση όσων τους ζητήσαμε. 

Μας ενημέρωσαν ότι οι άστεγοι στην πόλη είναι 10 συνάνθρωποι μας, ότι γνωρίζουν μόνο 2 οικογένειες με κομμένο ρεύμα και 1 για νερό. Σίγουρα είναι πολλοί περισσότεροι και εδώ η ευθύνη της διοίκησης του δήμου είναι πολύ μεγάλη που δεν φροντίζει να τους εντοπίσει και να τους συνδράμει. Δεν είναι δικαιολογία ότι η ΔΕΗ δεν δίνει πληροφορίες επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα.

Ακόμα μας ενημέρωσαν ότι ο δήμος σιτίζει 50 περίπου άτομα και ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τους άστεγους και τις ευάλωτες ομάδες κατά 20.000 € ( σήμερα είναι 85.000 €) μειωμένος κατά 50% σε σχέση με τον περσινό τη στιγμή που γνωρίζουμε όλοι ότι αυξάνεται ραγδαία η φτωχοποίηση, που έχει επιδεινωθεί και από την πανδημία, και είναι πολλοί που έχουν χάσει η θα χάσουν το σπίτι τους και την εργασίας τους. Δεν είναι λύση τα φιλανθρωπικά event και οι φωτογραφίσεις. Η φιλανθρωπία είναι μια μορφή “καθησυχασμού της συνείδησης ” η οποία απλώς επιτρέπει στους πλούσιους να κοιμούνται καλύτερα τη νύχτα, ενώ δίνει σε άλλους όσα αρκούν για να μην εκραγεί το καζάνι. 

Συνεχίζουμε, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, θέτουμε διεκδικήσεις για τους κατατρεγμένους του σήμερα και για αυτούς που θα μπουν αύριο σε αυτή την λίστα για τον καθένα εργαζόμενο, άνεργο συνταξιούχο, νέο και ταυτόχρονα δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, στους άστεγους των γειτονιών μας. 

 Ως Ανυπότακτη Πόλη συμβάλλουμε να στηθεί δίκτυο αλληλεγγύης στις γειτονιάς μας για κάθε άνθρωπο της τάξης μας που το χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου