Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ



Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους την ώρα που εκείνη ετοιμάζει το φαΐ κι ακούει το νερό να κοχλάζει σα να σπουδάζει τον ατμό και το χρόνο. Πάντα εκεί –.....

Χάθηκαν 2 παιδιά από τα 13 παιδιά οικογένειας Ρομά στη γειτονιά μας, το Καματερό, από πυρκαγιά που προκλήθηκε στην προσπάθεια να ζεσταθούν από την ξυλόσομπα, μιά τραγωδία που έχει συγκλονίσει την γειτονιά μας και όλη τη χώρα, καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι πίσω της και ως ηθικός αυτουργός του εγκλήματος βρίσκεται η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία οδηγεί τις λαϊκές οικογένειες και ιδιαίτερα τις πιο αδύναμες, να προσπαθούν να στεγαστούν και να ζεσταθούν με όποιο μέσον μπορούν, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους. 

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την βαθειά θλίψη μας στην οικογένεια, για τον άδικο χαμό των παιδιών τους . 

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και το σύστημα που γεννά την φτώχεια και την εξαθλίωση ,συγκεντρώνοντας τον πλούτο στους λίγους απομυζώντας τον από αυτούς που με την εργασία τους παράγουν όλο τον πλούτο και όλα τα αγαθά. 

Τα αδικοχαμένα νιάτα, ας γίνουν αφορμή για μαζική αφύπνιση και ξεσηκωμό εργαζομένων και νεολαίας, για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη κοινωνία όπου η στέγη, η θέρμανση η υγεία, η παιδεία και κάθε αγαθό που θα εξασφαλίζει μια αξιοβίωτη ζωή θα είναι για όλους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, να σταματήσουν να τους ανέχονται. Να παλέψουμε ενάντια σε αυτή τη βαρβαρότητα, που σπέρνει και το θάνατο, αλλά να τους ανατρέψουμε και να πάρουμε εμείς τον πλούτο, τα μέσα παραγωγής και την εξουσία που μας ανήκουν, για να δούμε άσπρη μέρα. 

Η Ανυπότακτη Πόλη θα προσπαθήσει να στηρίξει με την αλληλεγγύη της την οικογένεια και απαιτώντας από την πολιτεία και την έμπρακτη στήριξη στην κάλυψη των άμεσων αναγκών. 

......Και πρέπει να προσέχουμε την κάθε κίνηση και σκέψη μας και λέξη γιατί, για ό,τι γίνεται ‘κείνο που λείπει, φέρουμε τώρα, εμείς μονάχα, ακέρια την ευθύνη......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου