Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Η Ανυπότακτη Πόλη ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!


Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης  - τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής που απλά υλοποιεί την πολιτική της.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι λεγόμενοι ειδικοί μέσω τηλεδιάσκεψης  και με ρεκόρ  50.000 κρουσμάτων, αποφάσισαν, τα σχολεία να ανοίξουν με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που έκλεισαν, όταν δηλαδή είχαμε 2.000 κρούσματα.  
Η οργή μας ξεχειλίζει
Αγνοούν την αγωνία και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας και το μόνο που έκαναν ήταν να προσθέσουν ένα ακόμη τεστ για την πρώτη εβδομάδα 
Το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 παραμένει για να κλείσει ένα τμήμα, την ώρα που η  άδεια συνήθως Βουλή έκλεισε μετά την παρουσίαση ενός κρούσματος, πριν την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.  Διαμορφώνουν συνθήκες ανοσίας της αγέλης  για να μη δώσουν άδειες ειδικού σκοπού στους γονιούς, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει  η αγορά. Με ελλείψεις σε βασικές υποδομές και ανυπαρξία μέτρων προστασίας τα σχολεία μετατρέπουν τα σχολεία  σε υγειονομική βόμβα και την σχολική κοινότητα πειραματόζωα . 
 
Με τη μείωση των δαπανών για την υγεία το 2022, κατά 820 εκ  χειροτερεύουν το ΕΣΥ που ήδη είναι σε άθλια κατάσταση . 
Η επίκληση της αναγκαιότητας της δια ζώσης εκπαίδευσης  από αυτούς που καταδίκασαν τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση επί 9 μήνες και ξεπούλησαν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί. 
 
«ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ» ΤΟΥ  ΚΙΝΔΥΝΟΥ   
      
Το ποσοστό 50%+1 για να κλείνει το τμήμα είναι σε πλήρη σύγκρουση με τα υγειονομικά δεδομένα και είναι σοβαρότατος παράγοντας διάδοσης του ιού στις σχολικές μονάδες.  
Δεν έχει γίνει τίποτε κυριολεκτικά  ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον δήμο στην κατεύθυνση της εύρεσης κατάλληλων χώρων με αποτέλεσμα το συνωστισμό σε ακατάλληλους χώρους και κτίρια, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας 
Αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και μείωση του αριθμού των παιδιών το Υπουργείο αύξησε τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα και προχώρησε σε μπαράζ συγχωνεύσεων και κλείσιμο τμημάτων σε όλη τη χώρα.  
Αλήθεια, πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αν οι εκπαιδευτικοί απουσιάσουν  μαζικά κάτω από την επέλαση της Όμικρον όταν ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά ; 2000 πανελλαδικά, αρκετά από αυτά στη Δυτική Αθήνα.
Η κατάσταση που εμφανίζεται με τις ουρές για  τεστ είναι πρωτοφανής  και ευνοεί τη διάδοση  μια και δεν υπάρχουν καθημερινά συνεργεία του ΕΟΔΥ στο δήμο μας.
 Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για  τον συνωστισμό τους χώρους δουλειάς και στα λεωφορεία .
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες. Στον ιδιωτικό τομέα  οι εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους που νοσούν και που συμπλήρωσαν τις 5 μέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους ενώ το τεστ τους συνεχίζει να είναι θετικό! 
Παίζουν με τις ζωές μας!
Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ και αρνείται τη  συνταγογράφηση των τεστ. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού με πανάκριβα τα απαραίτητα πλέον μοριακά και rapid τεστ. 
 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ!
   
Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η παρουσία των μαθητών και εκπαιδευτικών στο φυσικό τους χώρο είναι αναγκαιότητα.  Η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας, καθώς και το μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων  (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις RIZA, αξιολόγηση, πρότυπα και πειραματικά, κ.ά.) λειτουργούν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. 
Πόσο δίκαιος ήταν ο αγώνας των μαθητών στην αρχή της Πανδημίας για 15αρια τμήματα και περισσότερα μέτρα προστασίας, που αντιμετώπισε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την απαράδεκτη κατασταλτική στάση της δημοτικής αρχής Τσίρμπα που ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα .
Αλήθεια κάτω από αυτές τις συνθήκες σήμερα γιατί δεν καλεί τον εισαγγελέα να ερευνήσει, τις συνθήκες υγιεινής και προστασίας, στα σχολεία του δήμου μας, που θέτουν σε κίνδυνο, όλη την σχολική κοινότητα ;;;;;;;
Λογοτεχνικό το ερώτημα διότι είναι καθαρό για μας πως η τακτική της διοίκησης Τσίρμπα είναι η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και όχι το συμφέρον και η προστασία των παιδιών μας και της σχολικής κοινότητας. 
 
         Συνεχίζουμε να απαιτούμε: 
 
  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα! Έστω ή εκ περιτροπής διδασκαλία τώρα. Το μέτρο αυτό λειτούργησε το Μάιο του 2020  με όφελος των μαθητών και μπορεί να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά. 
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να αποσυρθούν οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!
  • Να γίνουν προσλήψεις  επαρκούς, μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών. 
  • Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
  • Να χορηγηθούν δωρεάν μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ). Ποιος  δεν θυμάται τις μάσκες «αλεξίπτωτα» και την γελοιότητα με τα …παγουρίνια,
  • Να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές ανανέωσης του αέρα.  
  • Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. 
  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας. 
  • Να καταργηθεί αμέσως το πρωτόκολλο του 50% + 1 για αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος.
  • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.
  • Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχουν  κρούσματα.  
  • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για διαχείριση κρουσμάτων.

Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος. Χρηματοδότηση, προσλήψεις,  άνοιγμα νέων ΜΕΘ, μονιμοποίηση των εργαζομένων στην υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου