Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ



Η Ανυπότακτη Πόλη εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπάθεια στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας αλλά και της Συρίας από τις συνέπειες των 2 συνεχόμενων σεισμών, για τους  χιλιάδες νεκρούς και  τραυματίες που πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια των σπιτιών τους. 

Μέσα στην καταστροφή για άλλη μια φορά, οι φτωχοί, αυτοί με τα χειρότερα σπίτια, οι πρόσφυγες, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα. Ας μην το ξεχνάμε κι αυτά όταν οι κυβερνήσεις μας θα ανακοινώσουν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. 

Απαιτούμε να σταλεί διασωστική και ανθρωπιστική βοήθεια από το ελληνικό κράτος. Φτάνει πια με την καλλιέργεια εθνικιστικού μίσους και πολεμικής ψύχωσης από τις κυβερνήσεις της περιοχής. Οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. 

Ο λαός να βοηθήσει τον λαό. Να παρθούν πρωτοβουλίες από σωματεία, συλλογικούς φορείς, κινηματικές πρωτοβουλίες, οργανώσεις, συλλογικότητες! 

Οι λαοί της περιοχής χρειάζονται ειρήνη, φιλία κι αλληλεγγύη. Η Ανυπότακτη Πόλη θα στηρίξει τους λαούς με πράξεις αλληλεγγύης. 

"Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα απολύτως παρά το ακριβώς αντίθετο. Τους ενώνουν τόσα πολλά ώστε να ζήσουν ενωμένοι ειρηνικά. Αυτοί που τους χωρίζουν είναι αυτοί που χάριν των συμφερόντων τους δεν ενδιαφέρονται για τη ζωή κανενός λαού". Ναζίμ Χικμετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου