Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ

 

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες ευτελισμού του δημοτικού συμβουλίου από την διοίκηση Τσίρμπα, όσοι παρακολουθήσαμε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Αναργύρων - Καματερού στις 7 Δεκέμβρη, μετά την αποχώρηση της Ανυπότακτης Πόλης και όλων των παρατάξεων και πως θέλει  να γίνονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος του συμβουλίου να απαγγέλλει τα θέματα και χωρίς συζήτηση και ψηφοφορία να θεωρούνται απόφαση του δημοτικού συμβούλιου. Αυτό επιδιώκουν ο δήμαρχος με την συγχορδία των αντιδημάρχων του.

Γι’ αυτό  φωνάζουν και  εξαπολύουν ανυπόστατες ψεύτικες κατηγορίες και χαρακτηρισμούς σε δημοτικούς συμβούλους όταν εκφράζουν μια διαφορετική άποψη και πρόταση. Επιδεικνύοντας τον αυταρχισμό με τραμπουκισμούς σε προσωπικό επίπεδο, αντιδημοκρατικές ενέργειες, κινήσεις που δεν έχουν αποφασιστεί στο δημοτικό συμβούλιο, απευθείας αναθέσεις σχεδόν όλων των έργων, επίθεση

στα εργασιακά δικαιώματα, απολύσεις εργαζομένων και απειλές, επιθέσεις σε κάθε συλλογικότητα.

  • Δεν ξεχνιέται η επίθεση στον διευθυντή σχολείου και στο 15μελες που ζητούσαν επισκευές του σχολείου τους).
  • Δεν ξεχνιέται πως κάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει στις καταλήψεις των μαθητών, όταν απαιτούσαν μέτρα προστασίας για το κορονοιο αντί να τους στηρίξει.
  • Δεν ξεχνιέται ότι στο όνομα της επιχειρηματικότητας προσπάθησε να διώξει τους καλλιεργητές (ευπαθείς ομάδες, συνδημότες μας ) από τον  λαχανόκηπο και να το νοικιάσει σε ιδιώτες.
  • Θυμόμαστε τη μη υλοποίηση αποφάσεων του και έχει κάνει κουρελόχαρτο την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να συνεχιστεί η καλλιέργεια από τις ευπαθείς ομάδες πέρσι τέλος χρονιάς ακόμα περιμένουμε να  διαμορφώσουν τον χώρο όπου ευπαθείς ομάδες δημοτών για την κάλυψη ,μέρους των αναγκών τους.

Με αποκορύφωμα το χυδαίο ,σεξιστικό υβρεολόγιο του αντιδημάρχου καθαριότητας στην πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, όταν υπερασπίστηκε συνάδελφο με προβλήματα υγείας, από την αυταρχική συμπεριφορά του αντιδημάρχου.! 

Βέβαια οι αντιδημοκρατικές της μέθοδοι δεν είναι μόνον αυτές. Αρνούνται να ενημερώσουν για ζητήματα για τα οποία είναι αναγκαία η ενημέρωση του  δημοτικού συμβουλίου.

Από την πρώτη μέρα στην διοίκηση δηλώνουν με κάθε τρόπο πως στόχος τους είναι η ενίσχυση της επιχειρηματική ς δραστηριότητας, αλλάζοντας την πόλη με γνώμονα αυτήν. Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωράει σε έργα και αλλαγές στους δρόμους μονοδρομήσεις σε κεντρικούς κόμβους (βιτρίνα) χωρίς συνολική συγκοινωνιακή μελέτη έστω της κάθε περιοχής στην οποία θέλουν να κάνουν αλλαγές. Όπως μια ματιά είναι αρκετή, στη μονοδρόμησης της οδού Καζαντζάκη, στην Ανάκασσα ,στη Γούναρη στο Καματερό κ α .στο συνεχές μποτιλιάρισμα στη Τσούμπα κ.α .Φτιάχνουμε την βιτρίνα και αγνοούμε τις γειτονιές.

- Χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (το μάθαμε από το διαδίκτυο) ξεπούλησε το παλιό αίτημα
των κατοίκων# να επιστρέψουν οι χώροι του ΟΣΕ ξανά στον λαό των Αγ. Αναργύρων χωρίς καμία αποζημίωση για χώρους πρασίνου και κοινωφελείς σκοπούς#Κάνοντας φιέστες με τον Κο Μητσοτάκη για τη μεγάλη επιτυχία, την ενοικίαση του χώρου αντί 150.000 ευρώ ανά έτος και χρηματοδότηση για την δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον χώρο, που ενοικιάζει ο Δήμος! Και μάλιστα με  συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο μονομερώς η ιδιωτική πλέον ΓΑΙΟΣΕ μπορεί να σπάσει την συμφωνία και η επένδυση κάποιων εκατομμυρίων να μείνει στους ιδιώτες και την ΓΑΙΟΣΕ.. 

- Το πιο πρόσφατο ...Από τον Ιούλιο έχει αποφασιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο να γίνει ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση για την διασφάλιση του δημόσιου χώρου του Πάρκου Αλαμάνας στον Αγ. Νικόλαο, εκεί όπου κόπηκαν τα δέντρα από ιδιώτη (αφού το μηχάνημα του δήμου κατέστρεψε το συρματόπλεγμα, που καθόριζε τα όρια του Πάρκου). Ο κος Αθανασόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. αγνοεί προκλητικά την απόφαση χωρίς καμία σοβαρή δικαιολογία, λέγοντας πως είναι υπόσχεση και όχι απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα το χαρακτήριζε κάνεις και παράβαση καθήκοντος.

Στην διοίκηση Τσίρμπα επικρατεί η άποψη #εγώ είμαι ο Καίσαρας και ενεργώ όπως θέλω # και αρνείται να δεχτεί οποιοδήποτε έλεγχο στις ενέργειες που είναι υποχρεωμένος αυτός και η διοίκηση του να υλοποιήσει ή όταν πρέπει να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για σοβαρά ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η συνηθισμένη απάντηση είναι «ελάτε να σας ενημερώσουμε προσωπικά έναν έναν» και άλλα φαιδρά, υποβιβάζοντας και υποβαθμίζοντας την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και κάθε δημοκρατική διαδικασία.Το συμβούλιο το κατάντησαν, βιτρίνα δημοκρατίας, ένα άδειο πουκάμισο, χώρο όπου θα ακούγονται οι μονόλογοι του δημάρχου σαν να βρίσκεται σε προεκλογικό αγώνα, δημιουργώντας φανταστικές εικόνες θεογονικών αλλαγών στην πόλη μας, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν ζούμε στην ίδια πόλη με τον δήμαρχο.
Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει λαός μας, και ας μην υποτιμούν τα μάτια και την νοημοσύνη
των δημοτών.

Εκείνο που τους δίνει την δυνατότητα να φέρονται αλαζονικά και αντιδημοκρατικά είναι ο ίδιος ο νόμος και οι αλλαγές του, όπως τον έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, προκειμένου να υλοποιείται η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης στους δήμους. Με βάση αυτόν λειτουργούν οι δήμοι, δηλαδή μια μικρή μειοψηφία που στον δεύτερο γύρο καταφέρνει να προσεταιριστεί τους ψηφοφόρους των άλλων παρατάξεων και να αναλάβει να διοικεί, μια ισχνή μειοψηφία του 21% . ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τους!!
Προκειμένου να παρακάμψει την απλή αναλογική η κυβέρνηση, με αντισυνταγματική μέθοδο άλλαξε τον νόμο και επέβαλε τα 3/4 των μελών των επιτροπών  να είναι από την διοίκηση  και να μπορούν οι επιτροπές, που δεν είναι άμεσα εκλεγμένες από τον λαό να παρακάμπτουν το δ.συμβούλιο και να παίρνουν την απόφαση που θέλει η διοίκηση. Πρόσφατα το συμβούλιο επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική αυτή την αλλαγή της νομοθεσίας από την κυβέρνηση λίγες μέρες μετά τις εκλογές .
Η διοίκηση Τσιρμπα αποδεικνύει καθημερινά, πως είναι ο πιο γνήσιος εκφραστής της αντι-δημοκρατικής αντιλαϊκής πολιτικής .

Πρωτοπόρα η διοίκηση Τσίρμπα, στην εφαρμογή του νέου αντιδημοκρατικού νόμου φίμωσης, κάθε θέματος που φιμώνει κάθε διαφορετικό θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, που προτείνεται από κατοίκους η άλλη παράταξη, αν δεν το αποφασίσει ο πρόεδρος του Δ.Σ..Ο κ. Αθανασοπουλος πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια απόφαση του Δ.Σ. να συζητηθεί σαν θέμα ημ.διάταξης # την διασφάλιση του δημοσίου δασικού κοινόχρηστου Πάρκου της οδού Αλαμάνας# και βέβαια ο κος Τσίρμπας δεν παρέλειψε να λασπολογήσει στο πρόσωπο της δημοτικής μας συμβούλου κα Νικα Γ. με παιδαριώδη ψέματα. Εδώ συμβαίνει αυτό που λέει ο λαός μας, μεταφορικά #φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης#...........................................

Ως Ανυπότακτη Πόλη δηλώσαμε πως δεν δείχνουμε άλλη ανοχή, σε αυτή την αθλιότητα που επαναλαμβάνεται, σε κάθε δημοτικό συμβούλιο. Με την ίδια θεατρική διαδικασία, εκτοξεύει σε κάποιο σύμβουλο προσωπικές κατηγορίες, ο δήμαρχος και μετά υποτίθεται χάνει την υπομονή του ο αντιδήμαρχος Νταούτης κατά προτίμηση η κάποιος άλλος αντιδήμαρχος και διακόπτεται το συμβούλιο
κλείνοντας τα μικρόφωνα και την κάμερα για να μην βλέπουν και ακούν οι δημότες.--- Θέλει πολύ θράσος για να ξεστομίζει λασπολογίες στην Ανυπότακτη Πόλη που  από την πρώτη μέρα μαζί με τους κατοίκους επιμένει και πιέζει για την διασφάλιση του δημοσίου δασικού χαρακτήρα του Πάρκου Αλαμάνας και των ορίων που δεν μειώνουν την έκταση του Πάρκου ,αυτοί που το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα διασφαλίσουν  τους ιδιώτες εις βάρος  του δημόσιου χώρου, ολιγωρώντας στην διεκδίκηση του δημόσιου χαρακτήρα του Πάρκου. Έχουν περάσει 1 1/2 χρόνια και για την προσβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας των ιδιωτών και δεν έχει γίνει,παρά μόνον ενέργειες εις βάρος των ορίων του πάρκου που το θεωρεί γεωτεμάχιο !!!!!! ---

Στο τελευταίο συμβούλιο άρχισαν προσωπικούς τραμπουκισμούς σε συμβούλους και παρατάξεις, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα χυδαιότητας και ευτελισμού του δημοτικού συμβουλίου και διάλυσης της όλης διαδικασίας, με την ανοχή του κου Αθανασοπούλου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου (παράταξη Τσίρμπα). Και για όλο αυτό το show
βασική ευθύνη έχει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που το επιτρέπει, διακόπτοντας και ο ίδιος τις τοποθετήσεις μας και αφήνοντας τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους να προσβάλουν και να τραμπουκίζουν, σε μόνιμη βάση την Ανυπότακτη Πόλη και όποιον-α εκφράζει αντίθεση στις επιλογές της. 
Η πρόκληση  της διοίκησης αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Ο κος Τσιρμπας πήρε το μικρόφωνο  αφού αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση, και δήλωσε λέγοντας ψέματα, πως πριν να ξεκινήσει το συμβούλιο, έγινε προσυνεννόηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από το συμβούλιο για να μην αποφασιστεί η αλλαγή της οδού Αγ. Αναργύρων (μείωση του πλάτους της Λ. Αγ. Αναργύρων σε 7,10 μ. και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων) η οποία απόφαση χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία. Ξέχασε πως με το ζόρι και με μισή ώρα καθυστέρηση των δικών του συμβούλων, ξεκίνησε  το δημοτικό συμβούλιο. 
Κύριε δήμαρχε θα γίνεται Πινόκιο.

Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και τραμπούκικη στάση της διοίκησης Τσίρμπα.  Απαιτούμε να σταματήσουν οι κοκορομαχίες που γίνονται για τα μάτια του κόσμου χωρίς διαφορές στις πολιτικές θέσεις. Διότι η ουσία των  προβλημάτων του λαού της περιοχής δεν είναι η μείωση των 10 ή 15 λεπτών των ανταποδοτικών τελών και εισφορών, για την οποία γίνεται το show  από την διοίκηση και κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά κατάργηση τους και διεκδίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των αναγκαίων κονδυλίων, προκειμένου να καλυφτούν όλες οι ανάγκες των δημοτών και να μην εφαρμοστεί το νέο δυσβάσταχτο χαράτσι τέλος ταφής απορριμμάτων.

-Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και όχι ο λαός
-Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε ανταποδοτικό τέλος
-Έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια και δημοτικά έργα
-Απαιτούμε έργα που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και όχι επιλέξιμα σύμφωνα με
τις εμπορικές ανάγκες του κεφαλαίου, που επιβάλουν τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού των δήμων ,προκειμένου
να μην είναι οι δημοτικές ανάγκες εμπόρευμα για κερδοσκοπία .
-Καμία απόλυση εργαζομένου ,σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα.
-Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων
-Ποιοτικές , δωρεάν  υπηρεσίες και υποδομές για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών .
-Απαιτούμε απλή ανόθευτη αναλογική.

Όλες οι αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια .

-Απαιτούμε στο επόμενο συμβούλιο να είναι πρώτο θέμα «Οι ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση, για
την διασφάλιση του δημοσίου δασικού κοινόχρηστου του Πάρκου  Αλαμάνας και απόφαση για τον
ορισμό των ορίων του πάρκου και της διάνοιξης της οδού Αλαμάνας»(με όλα τα σχεδιαγράμματα
τοπογραφικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου