ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


    Στις 7-4 -20 πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο, με τηλεδιάσκεψη, και αυτό ήταν αποτέλεσμα πίεσης προς την διοίκηση Τσίρμπα που αρνιόταν να προχωρήσει σε αυτή την μορφή συνεδρίασης θέλοντας να κάνει συνεδριάσεις <<επιταφίου>> δια περιφοράς και ψηφοφορίες χωρίς συζήτηση με τεστ πολλαπλών απαντήσεων !!!
Η Ανυπότακτη Πόλη πρώτη αρνήθηκε την συμμετοχή σε τέτοια αντιδημοκρατική διαδικασία και απαιτήσαμε να γίνει με τηλεδιάσκεψη και ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση, ούτος ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει ο κάθε δημότης. Ακόμα και όταν η διοίκηση αποδέχτηκε την τηλεδιάσκεψη δηλώσαμε πως απαιτούμε να γίνει και η ζωντανή αναμετάδοση, πράγμα που ήταν δυνατόν, δηλώνοντας, πως αν δεν γινόταν θα απείχαμε από την διαδικασία.
Αυτή μας η στάση αποτελεί συνέπεια στην υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και της πλήρους ενημέρωσης του λαού, διότι θεωρούμε πως δεν μπορούμε να δεχτούμε κανένα περιορισμό και εκπτώσεις των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού με το πρόσχημα της πανδημίας.

    Ακόμη δηλώσαμε και το τηρήσαμε στην συνεδρίαση πως συμμετέχουμε ΜΟΝΟΝ στα θέματα που άπτονται, της αντιμετώπισης των προβλημάτων λόγω του covid19
Κι συνεχίζουμε να επιμένουμε, πως αν θέλουμε να σεβόμαστε την κρισιμότητα των ημερών και ταυτόχρονα τους δημότες που οι αποφάσεις της κυβέρνησης τους έχουν κλείσει στο σπίτι υπό περιορισμό της ελευθερίας να συμμετάσχει στα κοινά, τα ζητήματα που θα πρέπει να συζητάει είναι τα άκρως επείγοντα.
Δυστυχώς με έκπληξη είδαμε πως στα χνάρια των πολιτικών της κυβέρνησης και η διοίκηση Τσίρμπα, έφερε στην ημερήσια διάταξη, ζητήματα που στην συντριπτική τους πλειοψηφία καμία σχέση με την πανδημία και μέτρα για την αντιμετώπιση τους.

    Εκείνο το θέμα που δείχνει το στίγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της διοίκησης Τσίρμπα ήταν το 9 θέμα της ημερήσιας διάταξης που εν ‘μέσω πανδημίας έφερε για ψήφιση την σύμβαση, με τεχνικό σύμβουλο με αμοιβή 248000 Ευρώ !!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ
Την ώρα που ο λαός μας δοκιμάζετε από την πανδημία και οι ανάγκες για πρόληψη και προστασία από τον covid 19 είναι αυξημένες, αντί να διαθέσει αυτό το κονδύλι ο δήμος για προληπτικούς ελέγχους και παροχή μέσων προστασίας στους δημότες (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια απολυμάνσεις των δημόσιων χώρων κ.α.), θέλει να τα δώσει σε τεχνικούς συμβούλους!!!
Θέλει να διαθέσει 248000 Ε για μια εργασία που μπορούν να την κάνουν ήδη οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου, ή που θα μπορούσαν να προσλάβουν ένα σημαντικό αριθμό εργαζόμενων, με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Και η ουσία είναι πως οι τεχνικοί σύμβουλοι που μασάνε ένα σκασμό δημόσιου χρήματος, έρχονται να καλύψουν μια τεχνητή ανάγκη που δημιουργείται από τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε κράτη ή πόλεις της ΕΕ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΣΠΑ (ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ), ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΔΗΜΟΙ ). 
Αν είχαν λίγο φιλότιμο δεν θα τολμούσαν να το φέρουν καν στο δημοτικό συμβούλιο και αν τους έχει περισσέψει λίγο δεν θα το ξαναφέρουν. Διότι η δημόσια καταγγελία και η κριτική και της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ τους ανάγκασε να το πάρουν πίσω.

- Σε αυτές τις συνθήκες προτείναμε να γίνει απαίτηση του δήμου, να λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση και αύξηση της κρατικής ενίσχυσης, προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος σε ελάφρυνση και απαλλαγή της πλειοψηφίας του λαού της περιοχής που ήδη έχει πληγεί και πλήγεται από τον covid 19.
- Σε αυτές τις συνθήκες, μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων θα πληγεί ανεπανόρθωτα και θα δούμε την φτωχοποίηση του με ραγδαίους ρυθμούς. Η φορολογική δήλωση αυτών των δημοτών θα δείξει την μείωση του εισοδήματος τους στο τέλος του 2021.
- Στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων προτείναμε να υπάρξει πλατφόρμα και μέθοδος ενημέρωσης για τους δημότες, όπου να υπάρχει ενημέρωση για απολύσεις και επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των δημοτών, που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της εκ’ περιτροπής εργασίας κ.α. καταστάσεις που δυστυχώς δεν θα είναι μόνον έκτακτες για τους εργαζόμενους. 
Επίσης προτείναμε:

  • 1- Να προστεθεί και δικαιολογητικό με τα στοιχεία απόλυση ή εκ περιτροπής εργασία, στα κριτήρια στήριξης ευπαθών ομάδων.
  • 2- Στάση πληρωμών όσων δεν μπορούν να πληρώσουν σε αυτές τις συνθήκες, εισφορές και τέλη προς τον δήμο και καμία επιβάρυνση σε τυχόν, καθυστερήσεις. 

    Ως Ανυπότακτη Πόλη επανειλημμένως είχαμε φέρει πρόταση, να συζητηθεί η κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγ. Αναργύρων και η εκφυλιστική κατάσταση, στην οποία το έχουν οδηγήσει, οι πολιτικές των κυβερνήσεων. 
Όμως η διοίκηση, ποτέ δεν το έφερε στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, απαξιώνοντας, με αυτό τον τρόπο την αξία και την σοβαρότητα της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, για την ποιότητα ζωής, που αξίζουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι δημότες. Χωρίς να υποβαθμίζουμε και τις ευθύνες για την χλιαρή αντίδραση και της προηγούμενης διοίκησης, καθώς και την καταστροφική πολιτική, όλων των κυβερνήσεων, που είτε επέβαλαν είτε συντήρησαν και συνέβαλαν να απαξιωθεί, η δημόσια υγεία περαιτέρω, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.
Δυστυχώς ήρθε με την πιο τραγική για τον λαό στιγμή να βγει στην επιφάνεια η άθλια κατάσταση της υγείας, πατώντας πάνω σε πτώματα και με ένα λαό στην απόγνωση και την ελευθερία του λαού στην καραντίνα.

    Εμείς σαν ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ γίναμε πολλές φορές βαρετοί στην πλειοψηφία του ΔΣ με την επίμονη καταδίκη της πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις, καθώς και από τις πολιτικές διαχείρισης που ακολουθήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις, που σχεδόν ποτέ δεν είχαν διεκδικητικό χαρακτήρα, αλλά άκριτης αποδοχής αυτής της κατάστασης.
Οσο για τα κοινωνικά ιατρεία, και τα κοινωνικά φαρμακεία, μικρή ανακούφιση μπορούν να δώσουν και περισσότερο διαπαιδαγωγικό χαρακτήρα αλληλεγγύης μπορούν να έχουν, όταν αυτό προκύπτει από τα κάτω, ως αντανακλαστικό και αυτοοργάνωση. Ως ζητούμενο ο λαός να σώσει τον λαό. Σε πολλές των περιπτώσεων, κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία έχουν εκτονωτικό χαρακτήρα ,όπως στην περίπτωση των δήμων –τοπικό κράτος . 
Αυτό διότι ενώ έχουν μειωθεί οι ΚΑΠ στους δήμους, αναλαβαίνουν μία πρόσθετη υποχρέωση, να ψευτοκαλύψουν μία βασική ανάγκη του εργαζόμενου λαού, που την χρυσοπληρώνουν με τις αυξημένες εισφορές τους ενώ δικαιούνται, <<ποιοτική πλήρη δωρεάν και δημόσια υγεία>>.

Είναι υπέρ της ποιοτικής υγειονομική περίθαλψη, όποιος είναι ενάντια στην εμπορευμα-τοποίηση της, δηλαδή όποιος διεκδικεί και απαιτεί η υγεία να αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό που το δικαιούται κάθε ανθρώπινη ύπαρξη είτε ντόπιος είτε πρόσφυγας είτε μετανάστης, είτε άνεργος, είτε έχει ΑΜΚΑ είτε όχι.

Σε αυτή την λογική και βάση είναι η πρόταση συζήτηση - διεκδίκηση για το κέντρο υγείας και την ανάγκη, κάλυψης των αναγκών σε πρωτοβάθμια περίθαλψη των εργαζόμενων και των κατοικών του δήμου μας, η πρόταση μας να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο <<την κατάσταση του κέντρου υγείας >> σαν τακτικό θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, έγινε αποδεκτή .

Στις 7 Απρίλη, παγκόσμια ημέρα υγείας, η κινητοποίηση- διεκδίκηση των γιατρών, για δημόσια δωρεάν υγεία, αντιμετωπίστηκε με αυταρχισμό. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρέταξε προκλητικά απέναντι σε νοσοκομειακούς και αλληλέγγυους, ομάδες ΔΙΑΣ να ζητούν «έντυπα βεβαίωσης μετακίνησης», μπουκάροντας ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο στην περίπτωση του Ευαγγελισμού. Καταγγείλαμε την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Τα γενικά ζητήματα για την υγεία που προβάλαμε ήταν:


  • Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ σε όλους όσοι χρήζουν διερεύνησης και συνέχισης της ιατρικής παρακολούθησης στο σπίτι. 
  • Μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, με αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με κινητές μονάδες υγείας. 
  • Άμεση πρόσβαση σε γιατρό σε όλους όσοι εμφανίζουν συμπτώματα. 
  • Επίταξη όλων των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών νοσοκομείων προκειμένου, να μην μείνει κανείς στο σπίτι αδιάγνωστος.

Να μη γίνει το «μένουμε σπίτι», πεθαίνουμε σπίτι!

Ένα σοβαρό ζήτημα που πρότεινε, εκτός ημερήσιας διάταξης, η παράταξη του κου Καμαρινόπουλου ήταν η προμήθεια ηλ. υπολογιστών για τηλεδιδασκαλία, για τα παιδιά που δεν έχουν, απαιτώντας τους από το υπουργείο και αν δεν δοθούν από αυτό να τα προμηθεύσει ο δήμος, είτε μέσα από χορηγίες.

    Κατά την γνώμη μας η πρόταση αυτή περισσότερο, επικοινωνιακό χαρακτήρα είχε παρά επί της ουσίας λύση, για το ζήτημα που έχει προκύψει λόγω της απαίτησης του υπουργείου, να προχωρήσουν εν μέσω πανδημίας οι εκπαιδευτικοί την ύλη μέσω τηλεδιδασκαλίας, χωρίς να γνωρίζει, αν έχουν τα μέσα και την δυνατότητα χρήσης τους οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές. 
Ως Ανυπότακτη Πόλη θέσαμε το ζήτημα όχι σαν μια αποσπασματική θέση της στιγμής, αλλά στην γενική αντίληψη, στο κατά πόσο δηλαδή η εκπαιδευτική διαδικασία με τον διπλό ρόλο που έχει, δηλαδή την μετάδοση γνώσεων στους μαθητές αλλά και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, μπορεί να υπηρετηθεί με την τηλεδιδασκαλία. Θεωρούμε πως αυτό τον ρόλο δεν μπορεί να τον παίξει η τηλεδιδασκαλία. 
    Επιπλέον θεωρούμε πως το δημόσιο σχολειό πρέπει να αντιμετωπίζει και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με την αρχή της ισότητας, πράγμα που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με την τηλεδιδασκαλία. Και ούτε η κυβέρνηση έχει την διάθεση να λύσει έστω και προσωρινά, με την αρχή της ισότητας και το απέδειξε με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ στις 9/4 να διαθέσει 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή ανά 45 μαθητές!!!!!!! 
Ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο να δει το ζήτημα με την σοβαρότητα που χρήζει η εκπαίδευση και στη βάση της ισότητας, να απαιτούμε να έχει το κάθε παιδί υπολογιστή και να δίνεται από το κράτος, όχι για να υποκαταστήσει τον διαδραστικό ρόλο του εκπαιδευτικού, αλλά σαν ένα πρόσθετο εργαλείο, στην εκπαιδευτική διαδικασία. 
    Με χορηγούς και ευεργέτες που πρότεινε ο δήμαρχος και η παράταξη του κου Καμαρινόπουλου δεν εξασφαλίζεται η προμήθεια, σε ηλ. υπολογιστές για όλα τα παιδιά . Και επιπλέον δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία σαν ένα συντεχνιακό τοπικό ζήτημα, χωρίς να βλέπουμε το τι γίνεται δίπλα στις άλλες πόλεις, και χωρίς να συμμετέχουν σε αυτό και οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Η εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι δύο και τριών ταχυτήτων. Ούτε μπορεί να γίνει υπόθεση περισσότερων ή λιγότερων οικονομικών δυνατοτήτων, κάθε περιοχής και εν τέλει ταξική και ανισότιμη. 
Πρόκειται για μια ενέργεια με σαφείς στοχεύσεις την ποιοτική μεταβολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε καρικατούρα της σχολικής μάθησης, αλλά και την ποσοτική παρέμβαση περικοπών στον αριθμό μονίμων εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, καθώς επίσης σε απολύσεις και επιδείνωση εργασιακών συνθηκών στη μεγάλη ελαστική μάζα των αναπληρωτών, σύμφωνα με τα θέσφατα ΟΟΣΑ, Ε.Ε., ΔΝΤ. Προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για το σχολείο και την εργασία. 
Για όλους τους παραπάνω λόγους και με την συγκυρία της περιόδου συνδυασμένα με τις γενικότερες στοχεύσεις της κυβέρνησης ψηφίσαμε « κατά ». 
Θεωρώντας, ότι τόσα σοβαρά ζητήματα δεν μπορούν να συζητιούνται στο πόδι σαν έκτακτα και με την απουσία των εκπαιδευτικών. 
Τέλος εκείνο που δείχνει πως στα δίκαια αιτήματα πρέπει να επιμένεις με αδιαλλαξία, είναι πως η διοίκηση υποχώρησε από την αρχική της θέση, πλέον η τηλεσυνεδριάσεις θα γίνονται και με δημόσια αναμετάδοση, ούτως ώστε να έχει την δυνατότητα να την παρακολουθεί ο κάθε δημότης.  

7-4-2020 



Αιτήματα και Θέσεις της Ανυπότακτης Πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο της  7 /4/2020


Συνέχεια, της τακτικής της διοίκησης, του Δημου είναι να θέλει να αξιοποιήσει την περίοδο έκτακτης ανάγκης συγκεκριμένη θεματολογία που είναι άκρως διαχειριστική και δεν άπτεται των επίδικων της πανδημίας προβλημάτων του λαού της περιοχής, ακόμα και σ’ αυτές τις «πολεμικές» συνθήκες όπως αρέσκονται συνέχεια να αναφέρουν κυβέρνηση και ΜΜΕ, λειτουργείτε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, λες και δεν έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να σταθεί στο λαό των Αγ.Αναργύρων Καματερού και μάλιστα στα πιο φτωχά και πληττόμενα τμήματα που ήδη έχουν υποστεί οδυνηρές συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα της κυβέρνησης. 
Η διοίκηση σας έκανε αποδεκτές τις απαιτήσεις της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ άλλων παρατάξεων να γίνεται η συνεδρίαση με ηλεκτρονικό τρόπο όμως ενώ δίνεται η δυνατότητα μέσα από την διαδικασία αυτή να είναι και ανοιχτή στο λαό δεν το έχετε κάνει. Το ερώτημα είναι, τι φοβάστε; Φοβάστε ακόμα και τη δημόσια κριτική για ότι κάνετε ή δεν κάνετε; 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Έχει δικαίωμα ο λαός να γνωρίζει, του το οφείλετε, συν του ότι δεν επιβαρύνει με επιπλέον κόστος τον δήμο. 
Δυστυχώς μπορεί να είστε η μοναδική διοίκηση δήμου πανελλαδικά που δεν έχει κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για τα επείγοντα ζητήματα βοήθειας των δημοτών για την πανδημία και για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση δεν έχετε κάνει, ούτε κάποια συζήτηση – ενημέρωση με οποιαδήποτε μορφή με τους επικεφαλής των παρατάξεων δεν έχετε επιδιώξει. Μόνη η διοίκηση στα «σκοτεινά» και κρυφά απ’ όλους/ες τους/τις άλλους/ες δημοτικούς συμβούλους, αποφασίζει και παρεμβαίνει με καθαρά επικοινωνιακούς τρόπους, αμφισβητώντας και καταργώντας κάθε συλλογική λειτουργία του Δ.Σ. Φοβάστε ακόμα και τη δημόσια κριτική για ότι κάνατε ή δεν κάνετε την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άστεγοι, οι απολυμένοι βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι στην πανδημία και αντιμέτωποι με την εργοδοσία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, σε όλα! Αυτήν την ώρα απαιτείται στάση διεκδίκησης, καθώς η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς και να ανοίξει μονάδες υγείας τα ρίχνει στην ατομική ευθύνη και απαγορεύει την κυκλοφορία, στοχεύοντας στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Εσείς επιλέγεται να κάνετε πλάτες στην κυβέρνηση. 

Θεωρούμε απαράδεκτο το 9 θέμα που τίθεται στο ΔΣ εν μέσω πανδημίας και αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν ή που ήδη υπάρχουν σε αυτή την περίοδο, που δοκιμάζεται ο λαός μας να βάζετε την σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο έναντι 248.000Ευρώ !!!!!!!!! 
Για μια εργασία που μπορούν να την κάνουν ήδη εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου ,ή που θα μπορούσαν να προσληφθεί ένας σημαντικός αριθμός εργαζόμενων ,με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν θα σταθώ στην ουσία της τεχνητής ανάγκης συμβούλου για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε κράτη ή πόλεις της Ε.Ε ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΣΠΑ (ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ), ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από τους ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ και οι ΔΗΜΟΙ. 
Αν έχετε λίγο φιλότιμο πάρτε το πίσω και μην τολμήσετε να το ξαναφέρετε. 

Με 248000 θα μπορούσατε να κάνετε μαζικά τεστ σε μεγάλη μερίδα του λαού της περιοχής και να μειώνατε σημαντικά τους κινδύνους της πανδημίας. 

Α.) ΕΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΖΗΤΉΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ που έπρεπε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας των Αγ.Αναργύρων που λειτουργούσε το 2015 με 130 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ σήμερα λειτουργεί με 30 και εξυπηρετεί πολλαπλάσιο αριθμό εργαζόμενων και περισσότερων δήμων. Προτείνω να γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη σε μια εβδομάδα με μοναδικό θέμα και ενημέρωση αλλά και αποφάσεις διεκδίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου . 
Β.) Καθώς και για τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν γύρω από την νοσοκομειακή περίθαλψη γενικά και στην Δυτική Αθήνα ειδικότερα και να παρθούν αποφάσεις, άμεσων διεκδικήσεων, άνοιγμα νοσοκομείων και νέων ΜΕΘ. Επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και ιδιωτικών κέντρων υγείας κ.α. 
Γ.) Να προστεθεί στα κριτήρια διευκολύνσεων και παροχών των ευπαθών ομάδων και δικαιολογητικό με τα στοιχεία απόλυση ή εκ περιτροπής εργασία. 
Δ.) Στάση πληρωμών σε δημοτικούς φόρους και εισφορές, όσων δεν μπορούν να πληρώσουν σε αυτές τις συνθήκες και καμία επιβάρυνση σε καθυστερήσεις . 
Ε.) Σε αυτές τις συνθήκες προτείνουμε να γίνει απαίτηση του δήμου, να λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση και αύξηση της κρατικής ενίσχυσης, προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος σε ελάφρυνση και απαλλαγή την πλειοψηφία του λαού της περιοχής που ήδη έχει πληγεί και πλήγεται από τον covid 19. 

Διότι σε αυτές τις συνθήκες, μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων θα πληγεί ανεπανόρθωτα και θα δούμε την φτωχοποίηση του με ραγδαίους ρυθμούς. 
Η φορολογική δήλωση αυτών των δημοτών θα δείξει την μείωση του εισοδήματος τους στο τέλος του 2021. 
Στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων προτείνω να υπάρξει πλατφόρμα και μέθοδος ενημέρωσης για τους δημότες, όπου να υπάρχει ενημέρωση για απολύσεις και επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των δημοτών, που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της εκ’ περιτροπής εργασία κ.α. καταστάσεις που δυστυχώς δεν θα είναι μόνον έκτακτες για τους εργαζόμενους . 

Για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, που δε άπτονται της κάλυψης των αναγκών, είτε για ευπαθείς είτε για τις συνέπειες από την πανδημία (που δεν υπάρχει κανένα) δηλώνω πως θα απέχω με το σκεπτικό και την τοποθέτηση που αναφέρω παραπάνω. 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

---------------------------------------------------------------------------------------------------


 30-3-2020





 Η τοποθέτηση της Ανυπότακτης Πόλης στο Δημοτικό συμβούλιο

   Η Δημοτική αρχή υπονομεύει και υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου στέλνοντας ημερήσια διάταξη για συνεδρίαση στις 30-3-2020 με 14 θέματα επί της ουσίας διαδικαστικά - διαχειριστικά θέματα που υπάρχουν σε κάθε συνεδρίαση του ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ 3 ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ. Η συγκεκριμένη θεματολογία είναι άκρως διαχειριστική, ακόμα και σ’ αυτές τις «πολεμικές» συνθήκες όπως αρέσκονται συνέχεια να αναφέρουν κυβέρνηση και «αυτοδιοικητικοί άρχοντες». Λειτουργείτε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, λες και δεν έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να σταθεί στο λαό των Αγ. Αναργύρων Καματερού και μάλιστα στα πιο φτωχά και πληττόμενα τμήματα που ήδη έχουν υποστεί οδυνηρές συνέπειες από την επιδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα της κυβέρνησης. 
   Η Δημοτική αρχή υπονομεύει και υποβαθμίζει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με διαδικασίες που ακυρώνουν τους απλούς κανόνες της αστικής δημοκρατίας. Σας ζητήσαμε σαν Ανυπότακτη Πόλη να γίνει το Δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και αρνηθήκατε, λέγοντας πως είναι δύσκολο να γίνει. Εσείς που θα φέρνατε στη πόλη ολόκληρη internet και ταχύτητες, και πλατφόρμες επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης, τώρα κάνετε δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς, με ψηφοφορίες που θυμίζουν διαγώνισμα πολλαπλών απαντήσεων, που θα συμπληρώνουμε στα email, για να υπάρχει στα πρακτικά κι όχι για κανένα άλλο λόγο, η ψήφος της κάθε παράταξης στα θέματα που εισηγείστε. 
    Η διοίκηση σας έτσι επιβάλλει τη σιωπή στο δημοτικό συμβούλιο. Πιστεύω πως είναι το μοναδικό όργανο «αυτοδιοίκησης» πανελλαδικά που δεν έχει κάνει οποιαδήποτε συζήτηση για τα επείγοντα ζητήματα βοήθειας των δημοτών για την πανδημία και για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Ούτε καν η στοιχειώδης ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε κάποια συζήτηση με οποιαδήποτε μορφή με τους επικεφαλείς των παρατάξεων δεν έχετε επιδιώξει. 
Μόνη η διοίκηση στα «σκοτεινά» και κρυφά απ’ όλους/ες τους/τις άλλους/ες δημοτικούς συμβούλους, αποφασίζει και παρεμβαίνει με καθαρά επικοινωνιακούς τρόπους, αμφισβητώντας και καταργώντας κάθε συλλογική λειτουργία του Δ.Σ. Φοβάστε ακόμα και τη δημόσια κριτική για ότι δεν κάνετε την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι αυτο-απασχολούμενοι, οι άστεγοι, οι απολυμένοι βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι στην πανδημία και αντιμέτωποι με την εργοδοσία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς, σε όλα! Αυτήν την ώρα απαιτείται στάση διεκδίκησης, καθώς η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς και να ανοίξει μονάδες υγείας τα ρίχνει στην ατομική ευθύνη και απαγορεύει την κυκλοφορία, στοχεύοντας στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση.
Εσείς επιλέγεται να κάνετε πλάτες στην κυβέρνηση; 

ΕΝΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ ΕΊΝΑΙ Η ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΣΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας των Αγ. Αναργύρων που λειτουργούσε το 2015 με 130 γιατρούς και τώρα ασθμαίνει με μόνον 30 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, μέχρι να το κλείσουν και πως θα βρει τρόπους να προχωρήσει σε πρόληψη και βοήθεια υγείας των δημοτών. 
Γι’ αυτό έστω και τόσο καθυστερημένα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. η διοίκηση επέλεξε να  συζητήσει μόνον 3 θέματα που ‘άπτονται στον covid19 και κανένα από τα επείγοντα μέτρα που αφορούν την πανδημία! 
Με βάση τα παραπάνω, ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές των Αγ. Αναργύρων Καματερού δηλώνουμε ότι αυτό που οφείλει να συζητηθεί πρώτα και κύρια στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, είναι τα προβλήματα που συσσωρεύονται στο λαό και τους εργαζόμενους από την πανδημία και τις ταξικές πολιτικές αντιμετώπισής της καθώς και τα μέτρα της κυβέρνησης περί καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. 

Με τη λογική αυτή εμείς θα συμφωνούσαμε να συζητηθούν τα θέματα -2,3, 5,6 

Για τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που υπάρχουν μόνο για να δικαιολογήσουν τη μηνιαία συνεδρίαση του Δ.Σ.θα δηλώσουμε αποχή, αν δεν προηγηθούν τα κεντρικά ζητήματα που έντονα και εσπευσμένα βάζει επιτακτικά η περίοδος και η πανδημία. 

Σε αυτή την συνεδρίαση θα συμμετέχουμε στα 4 θέματα, δίνοντας την ευκαιρία να αποδείξετε ότι πραγματικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα εφαρμόσετε τέτοιες διαδικασίες που δεν θα καταλύουν την δημοκρατική επί της ουσίας λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. 

Τοποθέτηση και ψήφος: 

1) Η ψήφος μου στο -2-3-6 θα ήταν θετική (ΝΑΙ) και πιστεύω πως πρέπει να παρθούν άμεσα αντίστοιχα μέτρα από τη διοίκηση της περιφέρειας και για άλλες κατηγορίες πληττόμενων κατηγοριών εργαζομένων και κατοίκων της πόλης μας. 
Για το 3,5 και 6 το σκεφτικό είναι αυτό που περιγράφω για το 5ο θέμα, με πρόσθεση να επιστραφούν τυχόν δίδακτρα που έχουν δοθεί. 

Για το το 5ο θέμα.
Από θέση αρχής ως Ανυπότακτη Πόλη είμαστε ενάντια σε κάθε ανταποδοτικό τέλος, που επιβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, διότι θεωρούμε πως οποιαδήποτε παροχή προς τους δημότες, θα έπρεπε να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω των εσόδων που είναι ανάγκη να παρέχεται στους δήμους, για την κάλυψη των αναγκών του λαού. Επειδή ο εργαζόμενος φορολογείται άμεσα από την εργασία του και από τους υπόλοιπους άμεσους και έμμεσους φόρους, θεωρούμε απαράδεκτο να φορολογείται σε κάθε υπηρεσία που του προσφέρεται από το τοπικό κράτος (δήμος). Και με το πρόσθετο λόγο της καταβαράθρωσης του εισοδήματος των εργαζόμενων, στα 9 χρόνια μνημονίων με την ταυτόχρονη υπερφορολόγησα τους, σε άμεσους και έμμεσους φόρους, χωρίς να έχει γίνει αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών και κάθε είδους ανταποδοτικού τέλους.
Η πρόταση μας είναι να μην υπάρχουν δημοτικά τέλη για τους εργαζόμενους. 
Απαιτούμε την κατάργησή τους.
Απαιτούμε να δοθούν τα χρήματα που οφείλει το κεντρικό κράτος στους δήμους .
Απαιτούμε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός των δήμων σε επίπεδο που να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών.
Ψηφίζουμε Παρών διότι θεωρούμε πως δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά δεν καταψηφίζουμε οποιαδήποτε ελάφρυνση των ευάλωτων ομάδων.
Και επειδή το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να το συζητάμε σε αποστειρωμένο περιβάλλον, αλλά εν μέσω πανδημίας και μιας νέας κατάστασης προτείνω.
 --Να προστεθεί και δικαιολογητικό με τα στοιχεία απόλυση ή εκ περιτροπής εργασία. 

Σε αυτές τις συνθήκες προτείνουμε να γίνει απαίτηση του δήμου, να λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση και αύξηση της κρατικής ενίσχυσης, προκειμένου να προχωρήσει ο δήμος σε ελάφρυνση και απαλλαγή την πλειοψηφία του λαού της περιοχής που ήδη έχει πληγεί και πλήττεται από τον covid 19 και γιατί σε αυτές τις συνθήκες, μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων θα πληγεί ανεπανόρθωτα και θα δούμε την φτωχοποίηση του με ραγδαίους ρυθμούς. 
Η φορολογική δήλωση αυτών των δημοτών θα δείξει την μείωση του εισοδήματος τους στο τέλος του 2021. Στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων προτείνω να υπάρξει πλατφόρμα και μέθοδος ενημέρωσης για τους δημότες, όπου να υπάρχει ενημέρωση για απολύσεις και επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των δημοτών, που θα δημιουργηθούν εξαιτίας της εκ’ περιτροπής εργασία κ.α. καταστάσεις που δυστυχώς δεν θα είναι μόνον έκτακτες για τους εργαζόμενους.

2) Για τα λοιπά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης δηλώνω πως θα απέχω με το σκεπτικό και την τοποθέτηση που αναφέρω παραπάνω.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ KAI TA ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 


29-03-2020

ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ: 
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ως Ανυπότακτη Πόλη αιτούμαστε το δημοτικό συμβούλιο, στην περίοδο της καραντίνας να συνεδριάζει διαδικτυακά με Skype ή με viber ή με όποια πρόσφορη μέθοδο και όχι δια περιφοράς και αν είναι δυνατόν και δημόσια. 
Θεωρούμε πως η σοβαρότητα και η κρισιμότητα της κατάστασης, απαιτεί να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του Δ.Σ. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές η συμβολή της καθεμιάς και του καθενός είναι σημαντική.
Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα online τηλεδιασκέψεων οι οποίες θα μπορούσαν μάλιστα να προβάλλονται σε ζωντανό χρόνο στο site του δήμου ώστε να μπορεί να τις παρακολουθήσει κάθε δημότης. 
Κάτι τέτοιο νομίζουμε είναι πιο σωστό στην παρούσα κατάσταση. 
Ο λόγος είναι το αυτονόητος, χωρίς πρακτικά δεν είναι συζήτηση. 
Επιπλέον θεωρούμε πως σε αυτή την περίοδο τα μοναδικά θέματα που έχουν σημαντικό ρόλο είναι αυτά που σχετίζονται με την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την κρίση του κορωνοιού ή που άπτονται αυτής, και αυτά θα πρέπει να συζητιούνται στο ΔΣ και στις επιτροπές. 
Από τις ενέργειες και τις αποφάσεις σας, για την διαδικασία, θα εξαρτηθεί η στάση της ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, αυτή την περίοδο, της καραντίνας. 
Οποιαδήποτε απόφαση της διοίκησης θεωρούμε πως αποτελεί, περαιτέρω υποστολή των δημοκρατικών διαδικασιών. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ 
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΝΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ - 6932382349

-----------------------------------------------------------
Η αλήθεια ενοχλεί ιδιαίτερα όταν ακουμπά τη
      μεγάλη ατομική ιδιοκτησία


Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (14/1) ζήσαμε την απόλυτη επιβεβαίωση αυτού που πιστεύουμε ότι η κοινωνία χωρίζεται σε τάξεις και καθένας μας τοποθετείται ανάλογα με τα ταξικά του συμφέροντα.

Η απλή αναφορά της εκπροσώπου της «Ανυπότακτης Πόλης» στις ενέργειες των μεγα-λοϊδιοκτητών κατά την κατάτμηση  πώληση των οικοπέδων τους σε μεροκαματιάρηδες ανθρώπους προκάλεσαν την μήνιν του δημάρχου κατ’ αρχάς και δημοτικών συμβούλων στη συνέχεια (βλ. Μ. Σπαθαριώτη).
Όλοι-ες οι κάτοικοι του Καματερού γνωρίζουμε ότι υπήρχαν μεγαλοϊδιοκτήτες στο Καματερό (συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησίας) που καθώς κατείχαν μεγάλες εκτάσεις τα πούλησαν σε ανθρώπους που έψαχναν να φτιάξουν ένα σπίτι να μπουν μέσα. 

Το Καματερό  δεν κατοικήθηκε από μεγιστάνες αλλά από ανθρώπους του μόχθου κυρίως..

Σε κείνη τη διαδικασία κι ενώ ο νόμος όριζε ξεκάθαρα ότι οι εισφορές για την εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου βαραίνουν τον πωλητή κάποιοι από αυτούς μεταχειρίστηκαν διάφορους τρόπους για να μετακυλήσουν το βάρος στους νέους μικρο-ϊδιοκτήτες και μάλιστα υπολογίστηκαν με βάση όχι τα τ. μ. του οικοπέδου που αγόραζαν αλλά τις μεγαλοιδιοκτησίες των πωλητών, που σε πολλές των περιπτώσεων, άγγιζαν την αξία του οικοπέδου τους!!!!

Και η πολιτική όλων των διοικήσεων από το 1983 και μετά που ίσχυε ο νόμος Τρίτση που επέβαλε τις εισφορές, φρόντισαν να καθυστερούν την  ολοκλήρωση του σχεδίου, και έτσι ωφέλησαν τους μεγα-λοϊδιοκτήτες γης που ως πωλητές θα όφειλαν να πληρώσουν την εισφορά σε γη και σε χρήμα.
Κι αυτό γιατί όταν πουλούσαν τα οικόπεδα δεν είχε ολοκληρωθεί το σχέδιο, με συνέπεια εάν δεν αναφερόταν ρητά στο συμβόλαιο η υποχρέωση των εισφορών στον πωλητή, έπεφτε στη πλάτη των νέων μικροϊδιοκτητών. Η τακτική μη ενημέρωσης από την μεριά των διοικήσεων για την οικονομική συνέπεια σε αυτούς που θα αγόραζαν όταν θα ολοκληρωνόταν το σχέδιο ήταν καταστροφική.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα με την αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδίου το 2008 με το οποίο έγινε αλλαγή στον ορισμό του Καματερού από πυκνό δομημένη σε αραιοδομημένη περιοχή και με αυτή την αλλαγή, γινόταν υποχρεωτική η επιβολή των εισφορών και στα μικρά οικόπεδα κάτω των 500 τ.μ., που ο νόμος τότε έλεγε πως δεν ήταν υποχρεωτική η είσπραξη εισφορών στα μικρά οικόπεδα από την στιγμή που ήταν πυκνοδομημένες, διότι από την στιγμή που είχαν οικοδομηθεί δεν ήταν δυνατόν να δώσουν γη, για να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι και κοινωφελές χώροι, αλλά μόνον εισφοροεισπρακτικο χαρακτήρα. 

Δηλαδή η τότε διοίκηση φρόντισε να δημιουργήσει τους όρους χαρατσώματος των φτωχών ανθρώπων. 

Αυτό το πασίγνωστο γεγονός υποκρίθηκαν ότι το αγνοούσαν ο δήμαρχος και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Βιάστηκαν να υπερασπιστούν τους μεγαλοϊδιοκτήτες λέγοντας ότι η «Ανυπότακτη Πόλη» λέει ανυπόστατα και φασιστικά πράγματα. Ο κ. Σπαθαριώτης δε έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι το συμβόλαιο που λέει καθαρά ότι η εισφορά βαραίνει την εκκλησία ( Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) μπορεί να μην παράγει δίκαιο!!!!
Και βέβαια ο κ. Σπαθαριωτης έχει σοβαρό λόγο να επιτίθεται διότι η αναθεώρηση του σχεδίου έγινε όταν ήταν Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, στην τότε διοίκηση του Δήμου Καματερού.
Αποκαλύφθηκε η θέση του καθένα. Οι υπερασπιστές της μεγάλης ιδιοκτησίας έσπευσαν να την υπερασπιστούν επιτιθέμενοι στην εκπρόσωπο της «Ανυπότακτης Πόλης» η οποία απλά ανέφερε τα γεγονότα.

Θα το ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά. Είμαστε με τους ανθρώπους του μόχθου, τους πολλούς, αυτούς που εκμεταλλεύονται οι κάθε λογής κατέχοντες και θα υπερασπίζουμε τα συμφέροντά τους πάντα.
Φασιστικό δεν είναι να υπερασπίζεσαι αυτά τα συμφέροντα (κοίτα ποιος μιλάει) είναι να καταπατάς τα στοιχειώδη δικαιώματα στη ζωή των πολλών για το συμφέρον των λίγων.

Έχοντας συνείδηση πως έστω και μόνοι μας σαν Ανυπότακτη Πόλη θα συνεχίσουμε να είμαστε αντιπολίτευση και να προβάλουμε την εργατική ταξική πλευρά των ζητημάτων και διεκδικήσεων.
Και όσες επιθέσεις και αν δεχτούμε θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια ολόκληρη, και να παλεύουμε για τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου, χωρίς εκπτώσεις και ανυπότακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου