Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Φωτογραφία της Γεωργία Νίκα.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 26/4/15
            Η ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΑΛΟΥ -ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ           ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 

Ενας ηρωικός και δίκαιος αγώνας των κατοίκων του Αττάλου-Αγ.Νικολάου συνεχίζεται.
Την Κυριακή έγινε μαζική συνέλευση των κατοίκων από την Ανοιχτή Συνέλευση και συμμετείχαν πλήθος κατοίκων  ,αναστατωμένοι από τα τελευταία ραββασάκια της διοίκησης του γιά βεβαίωση των οφειλών.
Στην συνέλευση αποφάσισαν παρέμβαση στο δήμο ,με συντριπτική πλειοψηφεία και συνέχιση του αγώνα.
Την Τρίτη έγινε μαζική περέμβαση στο δήμο Αγ.Αναργύρων και αφού συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο απαιτώντας να μην βεβαιωθούν οι οφειλές .
Καταγγέλοντας που αυτό γίνεται την στιγμή που γίνεται αγώνας των κατοίκων γιά νομοθετική διευθέτηση του ζητήματος.
Απαιτώντας να ανακαλέσουν κάθε βεβαίωση οφειλής και να ανακαλέσουν την απόφαση για την δικαστική οδό καθορισμού της τιμής.
Στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία μέχρι το παλαιό δημαρχείο 

Φωτογραφία της Γεωργία Νίκα.
ΤΟ  ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΤΑΝ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Οι κάτοικοι του Αττάλου σε μαζική κινητοποίηση στο δήμο Αγ.Αναργύρων-Καματερού  που.2 1/2 χρόνια παλεύουν ενάντια στην επιβολή ενός δυσβάσταχτου χαρατσιού τισ εισφορές απο την κύρωση πράξη εφαρμογής σχεδίου που κυμαίνεται κατά μέσον όρο από 4000-35000 μέσον όρο.
Η δημοτική αρχή θέλοντας να εισπράξει χρήματα την πιο δύσκολη περίοδο οικονομικά γιά τους εργαζόμενους -άνεργους -συνταξιούχους ,χτυπημένους από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων της κυβέρνησης και της Ε.Ε. θυμήθηκε να ολοκληρώσει την πράξη εφαρμογής σχεδίου και να απαιτήσει αυτά τα ποσά και μάλιστα αυτές τις μέρες να προσπαθεί να τα βεβαιώσει.Αυτή η κίνηση της διοίκησης Σαράντη βάζει σε κίνδυνο το κοινωνικό αγαθό της κατοικίας .
Δεν φθάνουν οι εκβιασμοί των τραπεζών και τις εφορίας τους φόρτωσε ο δήμος και έναν παραπάνω.
Ηρωικά δίνουνε την μάχη να ανασταλεί επ'αόριστον η είσπραξη  και να γίνει νομοθετική ρύθμιση γιά μείωση της τιμής στο ελάχιστο σε μιά συμβολική τιμή ,διότι τα έργα υποδομής έχουν γίνει και η οικονομική δυσχέρεια των κατοίκων της περιοχής ,εργαζόμενων,άνεργων ,χαμηλοσυνταξιούχων,φτωχών επαγγελματιών δεν τους επιτρέπει να βάλουν μιά ακόμα δόση δυσβάσταχτη στη ζωή τους,Αρκετά έχουν πληρώσει γιά αυτό το κεραμμύδι .Κοντεύει αυτό αγαθό που λέγεται στέγη να γίνει βάρος με τόσους φόρους και χαράτσια που την έχουν εποβαρύνει όλα τα προηγούμενα χρόνια και από ότι φαίνεται δεν έχει σταματημό.   .
Ο χαρακτήρας του πλέον είναι εισπραχτικός και φορομπηχτικός .  .

Σήμερα 29/04/15 η Συνέλευση των κατοίκων παρέμβηκε δυναμικά στην Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής και προέβαλε την απαίτηση να πάρει θέση και να στηρίξει το αίτημα γιά νομοθετική ρύθμιση και αναστολή επ'αόριστον της είσπραξης ,να μην βεβαιωθούν οι οφειλές.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Η συνέλευση της ΠΕΔΑ  πήρε θετική απόφαση.ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΎΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΊΝΕΙ ΜΌΝΟΝ ΜΊΑ ΑΠΌΦΑΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ
Το προηγούμενο διάστημα η Συνέλευση των κατοίκων ήρθε σε συνάντηση με το υπουργείο που υποσχέθηκε ότι μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα φτιαχτεί επιτροπή  γιά διευθέτηση των εισφορών γης .
Οι κάτοικοι δεν επαναπαύονται συνεχίζουν ακολουθόντας τον δρόμο του αγώνα προς κάθε κατεύθυνση.
Από την πρώτη στιγμή γνώριζαν ότι ο αγώνας θα είναι σκληρός και μακρόχρονος.
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΉΣΟΥΝ
ΑΝΤΕΞΑΝΕ 2 1/2 ΧΡΌΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΈΞΟΥΝ ΌΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου