Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 ΜΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  
Το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο μας, αποτύπωσε και το γενικότερο αρνητικό πολιτικό συσχετισμό και στις τρεις εκλογικές διαδικασίες, που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία.
Ωστόσο, χωρίς καμιά υποτίμηση για τον συνολικό αρνητικό κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό, σε αυτές τις εκλογές, καταγράφηκε πανελλαδικά και ένα μικρό, αλλά σημαντικό ρεύμα της αντικαπιταλιστικής, αντιδιαχειριστικής αριστεράς. Ανάμεσά τους και η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ με 524 ψήφους, ποσοστό 2% και 1 έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Χαιρετίζουμε τους 524 συμπολίτες μας που μας στήριξαν με την ψήφο τους.
   Το αποτέλεσμα αυτό, τόσο της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ αλλά και συνολικά όλων των αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης υπολείπεται και δεν αποτυπώνει την αναγκαία για τους εργαζόμενους και τη νεολαία έκφραση μιας δυνατής και κοινωνικά-πολιτικά ενισχυμένης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ενός μαζικού ρεύματος ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής που θα αμφισβητεί συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα.



Κύρια ευθύνη για την αρνητική αυτή εξέλιξη έχουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη θέση τόσο της κυβέρνησης όσο και τοπικού κράτους ακολούθησαν καθαρά νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές, χέρι - χέρι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασύροντας και δυσφημίζοντας την αριστερά, με την οποία εδώ και χρόνια έχουν πάρει διαζύγιο.
    Η άνοδος της ΝΔ προδιαγράφει ακόμα μεγαλύτερη ένταση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, ακόμα πιο καίρια χτυπήματα στη δημόσια περιουσία, αφού το κεφάλαιο έχει στο τιμόνι τον «αυθεντικό» διαχειριστή των συμφερόντων του και επιχειρεί νέους γύρους αφαίμαξης του εργατικού εισοδήματος, ιδιωτικοποιήσεων και καταβαράθρωσης των εργασιακών σχέσεων. 
   Αν με μία φράση χαρακτηρίζαμε την κατάσταση,… θα λέγαμε πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα και μάλιστα γύρω από δραστηριότητες της νυχτερινής διασκέδασης προσπαθούν να πάρουν κεφάλι και να διαμορφώσουν τοπίο φόβου και τρομοκρατίας, να εξοικειώσουν την συνείδηση του λαού με την εξαγορά, την αθλιότητα του «ξεπουλάω την ψήφο μου για ατομικό συμφέρον για να διοριστεί το άνεργο παιδί μου» κλπ. Διαμορφώνονται λογικές μακριά από την αξιοπρέπεια και το συλλογικό συμφέρον, λογικές αθλιότητας και συμβιβασμού, μακριά από την ταξική συνείδηση και τον δρόμο του αγώνα. 

Η επόμενη ημέρα, στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα βρει τους υποστηριχτές των μνημονίων και της ΕΕ, της δημοσιονομικής φυλακής και σταθερότητας να ψηφίζουν όλοι μαζί τα κρίσιμα αντιλαϊκά μέτρα. Εξάλλου, το έχουν ξανακάνει. Γιατί ο στόχος τους είναι κοινός, με όλες τις επιμέρους διαφορές τους. Να εμπεδωθεί η μνημονιακή σταθερότητα κι η απαρέγκλιτη επιβολή της για τις επόμενες δεκαετίες και στον δήμο μας, να προωθηθεί η αναδιάρθρωση που ετοιμάζουν επιχειρηματικά συμφέροντα στη πόλη μας, που με θρασύτητα, προπαγανδίζει ο νέος δήμαρχος πως θα προωθήσει!!! Λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι οι αντιστάσεις που θα επιδιώξουμε να αναπτυχθούν, με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτύξουμε για να μην γίνουν οι ανάγκες και τα δικαιώματά μας εμπόρευμα. 
   Θα χρειαστεί να βρεθούμε μαχητικά απέναντι στην (όποια) νέα πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η διέξοδος για τη ζωή που μας αξίζει δεν βρίσκεται στις παραλλαγές της πολιτικής που προτάσσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, παραδίδοντας, παράλληλα, τις βασικές λειτουργίες του δήμου στο επιχειρηματικό κέρδος. 

Ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΗ θέλουμε να απευθυνθούμε σε όσους πορεύτηκαν μαζί μας σ’ αυτές τις εκλογές αλλά και σε όσους διαφώνησαν ή ακόμη και σε όσους βρέθηκαν απέναντι μας και να δηλώσουμε ξανά ότι θα είμαστε και πάλι παρόντες όπου και όταν χρειαστεί να αντισταθούμε. Θα το κάνουμε ανιδιοτελώς απλώνοντας το χέρι στο κάθε καταπιεσμένο αδικημένο εκμεταλλευόμενο κομμάτι της πόλης μας, στο δρόμο του αγώνα και της χειραφέτησης. 
   Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την κοινή δράση και συντονισμό με κάθε δύναμη ή αγωνιστή που αντιπαλεύει επιμέρους ή συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική , ώστε να δυναμώσουν οι φωνές αντίστασης, διεκδίκησης κι ανατροπής, στο Δήμο μας. 
   Ναι, θα επιβεβαιώσουμε για μια ακόμα φορά, τη δέσμευση μας ότι η έδρα μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι η φωνή όλων αυτών που δεν ακούγονται, των φτωχών, των ανέργων ή εργαζόμενων για 400 ευρώ, των μεταναστών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων που δεν βλέπουν να έχουν κανένα μέλλον. Είναι η διεκδίκηση σταθερής εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο δήμο μας και γενικότερα , προκειμένου ο εργαζόμενος λαός που ζει και δουλεύει στην περιοχή μας, να ζει αξιοπρεπώς με εργασιακές σχέσεις και υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.
   Δέσμευσή μας είναι και η εναλλαγή στη θέση του δημοτικού συμβούλου με βάση συλλογική απόφαση της συνέλευσής μας. 

Στις νέες συνθήκες των ευρέων συναινέσεων των αντιλαϊκών δυνάμεων που προωθεί ο Κλεισθένης, το κρίσιμο για μας είναι η συγκρότηση ΜΑΖΙΚΗΣ μαχητικής αγωνιστικής αντιπολίτευσης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, των νέων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στην πόλη μας. 
   Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή "ενάντια στην εγκατάσταση της → χαβούζας ← στο Πάρκο Τρίτση, παλεύοντας για διεύρυνση των αιτημάτων, όπως η χρηματοδότηση του πάρκου από τον κρατικό προϋπολογισμό ως βασική προϋπόθεση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τις παραχωρήσεις σε ιδιώτες του Πάρκου Τρίτση κ.α. 

Ως Ανυπότακτη Πόλη θα οργανώσουμε εκδήλωση συζήτηση μέσα στο καλοκαίρι με θέμα                " Πάρκο Τρίτση ελεύθερος χώρος για όλο το λαό - Δεν είναι εμπόρευμα" 

Κεντρικό επίδικο στην περιοχή μας και βασικό ζήτημα πάλης, είναι το κλείσιμο της χωματερής και μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της υγείας του λαού. Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας, που το φέρνει η προσπάθεια επέκτασης της χωματερής και η ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον του εργαζόμενου λαού της Δυτικής Αττικής. Υπάρχει εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια, όπου με συνέπεια και μαχητικότητα μπορέσαμε να δημιουργήσουμε "Επιτροπή αγώνα" μαζική ενωτική από τα κάτω. 
   Αυτό είναι και σημερινή ανάγκη και απαιτεί σκληρή κινητοποίηση και δράσεις που να εμπνεύσουν τον λαό της περιοχής να σηκώσει κεφάλι ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα, που με τις πλάτες της Περιφέρειας και των κυβερνήσεων κερδοσκοπούν διαλύοντας την υγεία και το περιβάλλον των δυτικών εργατικών περιοχών. 

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης. Μαζί με τον κόσμο που αντιστέκεται, που άντεξε στην επίθεση και την πλύση εγκεφάλου. Τους συμπολίτες, φίλους/ες, συναγωνιστές/τριες που «ματώνουν» καθημερινά στην προσπάθειά τους να ζήσουν, να κρατηθούν αξιοπρεπείς στους χώρους εργασίας τους, να αγωνιστούν για όλα όσα δικαιούμαστε. 
   Έχουμε στο άμεσο πρόγραμμά μας να συμβάλουμε στη δημιουργία νέων πρωτοβουλιών και επιτροπών αγώνα: για τις συγκοινωνίες, για τους πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ, για την διεκδίκηση ελευθέρων χώρων, αλλά και ενάντια στην καταπάτηση τους όπως το «Γυάλινο» στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων και του «Κλήδονα» στην πλατεία Βελουχιώτη. 
   Επίσης στο άμεσο πρόγραμμά μας είναι η οργάνωση της πάλης ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στους εργαζόμενους του δήμου (κοινωφελείς εργαζόμενοι, καθαρίστριες) και μαζί με άλλες συλλογικότητες της περιοχής ενάντια στη «Λευκή Νύχτα» που διοργανώνει ο δήμος Ιλίου και σε κάθε λευκή νύχτα που σχεδιάζεται στην περιοχή. Ιεραρχούμε ως σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες καθώς κύρια επιδίωξή μας είναι να αναπτυχθούν αγώνες ενάντια στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση πρώτα απ΄ όλα στις εργατογειτονιές της πόλης μας και των γύρω περιοχών. 
ΘΑ συνεχίσουμε να προσπαθούμε να συμβάλουμε στην οργάνωση και τον συντονισμό των αντιστάσεων, σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με την αλληλεγγύη των από κάτω, μέσα από τη συλλογική οργάνωση των κατοίκων και με μαχητική συμμετοχή και δράση, για να πάρουμε τη ζωή και την πόλη στα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου