Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ


Σήμερα λάβαμε την εισήγηση της οικονομικής επιτροπής, με τίτλο προσλήψεις προσωπικού, χωρίς ώρα και τόπο συνεδρίασης. 
Διαβάζοντας το κείμενο είδαμε πως μόνον για προσλήψεις δεν κάνει αναφορά η εισήγηση, αντίθετα μιλάει για αναθέσεις σε ιδιώτες κομματιού της καθαριότητας. Με γυμνό μάτι κανείς μπορεί να διαπιστώσει, βλέποντας την εισήγηση πως το υπάρχον μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα είναι μόνον 20 εργαζόμενοι σε μία περιοχή που μένουν πάνω από 63000 κάτοικοι και μετράει έκταση 9,11 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Αλήθεια πόσα απορριμματοφόρα εξυπηρετούν οι 20 εργαζόμενοι και ποσά μένουν ακινητοποιημένα; Καταρχήν ένας τίτλος δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια πως, η δημοτική αρχή προσπαθεί να αδράξει την ευκαιρία, στην πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή του λαού της περιοχής και να περάσει σε ιδιωτικοποίηση της μοναδικής υπηρεσίας που με σοβαρές ελλείψεις ακόμα έχει δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα.
Αφού χρόνια τώρα προμνημονιακά, μνημονιακά και μεταμνημονιακά, οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών αποψίλωσαν από μόνιμο προσωπικό, όλες τις υπηρεσίες των δήμων, αναθέτοντάς τες στους κάθε λογής εργολάβους και ιδιώτες με νόμους ή χωρίς νόμους, με πρόσχημα πάντα ότι δεν καλύπτουν μόνιμες και διαρκής ανάγκες ή πως αφού δεν μας επιτρέπει η τρόικα να κάνουμε προσλήψεις, αναθέτουμε σε ιδιώτες .
Αυτή η τακτική είχε σαν αποτέλεσμα το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών και τις άθλιες υπηρεσίες καθαριότητας και εντατικοποίηση της εργασίας των εργατών καθαριότητας, γνωστά σε όλους τα εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα.
Κατά καιρούς γίνονται προσλήψεις έκτακτου προσωπικού με κοινωφελή εργασία, για να μην πούμε για αυτές που εργάζονται ως καθαρίστριες στα σχολεία με τις άθλιες συμβάσεις των 250 ευρώ και των 300 ευρώ με μπλοκάκια κ.α. Τούτη την κρίσιμη ώρα, για τον λαό, μην εκβιάζεται την στιγμή και αφήστε τα ιδιοτελή συμφέροντα στην άκρη.
Αφήστε τα τερτίπια και κάντε αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενοι τόσα χρόνια, αλλά ούτε και σεις. Μονιμοποιήστε όλους τους συμβασιούχους και κοινωφελής εργαζόμενους τώρα με πλήρη εργασία και εργασιακά δικαιώματα.
Η κρίση λόγω του Κορωναιού μας έδειξε πως μόνο με ενισχυμένες δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας και κάλυψης των αναγκών του λαού, μπορούν να ανταποκριθούν με συνέπεια και ευθύνη σε κάθε σοβαρή ανάγκη του λαού.

Για αυτό. Απαιτούμε, χωρίς καθυστερήσεις ΧΘΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΩΣΤΕ: 

1. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ
2. Άμεση πρόσληψη προσωπικού τώρα προκειμένου να καλυφτούν όλες οι ανάγκες για πόλη καθαρή σε όλα τα επίπεδα, σχολεία, δρόμοι, γειτονιές, κάθε δημόσιος χώρος.
3. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ
4. ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Να απατήσουμε από την κυβέρνηση: 

1. Δωρεάν διάθεση στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει συνωστισμός (π.χ. μέσα μαζικής μεταφοράς) μέσων προφύλαξης (αντισηπτικά).
2. Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας για τους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα για τις μονάδες υγείας.
3. Συνολική Απαγόρευση των απολύσεων. Οι εργαζόμενοι που πλήττονται από τον κορονοϊό να συνεχίσουν να
4. παίρνουν ολόκληρο το μισθό τους. Πλήρης μισθός για τα άτομα που αναγκάζονται να αφήσουν την εργασιακή
5. τους θέση για να φροντίσουν μαθητές, ηλικιωμένους ή ασθενείς.
6. Άμεση έκτακτη κρατική χρηματοδότηση σε όλους τους δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου