Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Να παραιτηθεί τώρα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου για την τρομοκρατική και χυδαία συμπεριφορά του απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου. 

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας για ακόμα μια φορά επιτέθηκε σε εργαζόμενο του Δήμου (οδηγό απορριμματοφόρου) χρησιμοποιώντας προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις. 
Η συμπεριφορά αυτή δεν οφείλεται σε μία «ατυχή στιγμή» αλλά είναι συνέχεια της χυδαίας του στάσης απέναντι στην εργαζόμενη και πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων του δήμου, γεγονός που στοιχειοθετεί συμπεριφορά αυταρχικού εργοδότη και αν κρίνουμε από την χυδαία φρασεολογία που χρησιμοποιεί, αποτελεί συνέχεια της επαγγελματικής του απασχόλησης ως <<άνθρωπος της νύχτας>> που καθαρίζει τις διαφορές του με φρασεολογία του στυλ "θα λογαριαστούμε οι δυο μας έξω από εδώ και θα σε φτιάξω". <<άνθρωπος της νύχτας>> που καθαρίζει τις διαφορές του με φρασεολογία του στυλ "θα λογαριαστούμε οι δυο μας έξω από εδώ και θα σε φτιάξω". 
Όταν ο εργαζόμενος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να επιδείξει τον ανάλογο σεβασμό τονίζοντάς του ότι ο τρόπος του είναι απαράδεκτος απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει την ηλικία του πατέρα του, ο ίδιος όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά αντίθετα έγινε πιο επιθετικός. 

Όπως δηλώνει το σωματείο των εργαζόμενων¨ «δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του, αφού αποτελεί πάγια τακτική για τον ίδιο, η χρήση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, οι εκφράσεις

πεζοδρομίου και οι απειλές. Είναι συμπεριφορά την οποία συνειδητά υιοθετεί προκειμένου να εξασφαλίσει "σιγή νεκροταφείου στο χώρο ευθύνης του». 

    Αλήθεια πόσο τσαμπουκά έχει επιδείξει απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, που δεν επιτρέπει την πρόσληψη προσωπικού, το οποίο λείπει πάγια στην καθαριότητα, στα κλαδέματα, στην αποψίλωση των δημόσιων χώρων, στις ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, με αποτέλεσμα να μη δίνεται η δυνατότητα στο δήμο να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας και πρασίνου στο δήμο μας; 
    Εδώ ισχύει ότι ο συγκεκριμένος "το παίζει μάγκας" εκεί που έχει δεσπόζουσα εξουσιαστική <<εργοδοτική σχέση >> και απέναντι στην εξουσία πάνω από αυτόν «μούγκα στην στρούγκα». 
Επειδή βέβαια λειτουργεί και σαν ¨αφεντικό¨ προσπαθεί να καλύψει το έργο με το ήδη υπάρχον προσωπικό με εντατικοποίηση της εργασίας χρησιμοποιώντας την πάγια συνταγή που περιέχει μπόλικη τρομοκρατία και αυταρχισμό προκειμένου να τους αναγκάσει να το κάνουν αδιαμαρτύρητα!! 
 
 
Επίσης για να το επιτύχει, φτιάχνει γύρω του μηχανισμό κλακαδόρων, που όχι βέβαια χωρίς οφέλη δυστυχώς ξεπουλάνε την τάξη τους. 
 
            Αλήθεια τι γίνεται με τις συνθήκες εργασίας; 
Πόσο τσαμπουκά στην διεκδίκηση των αναγκαίων μέσων προστασίας, έχει επιδείξει ο αντιδήμαρχος; Πρόσφατα στην καθαριότητα παρουσιάστηκε κρούσμα covid 19, τι μέτρα πάρθηκαν; 
 
    Βέβαια η στάση του δεν είναι ένας τσαμπουκάς μόνον και ένας κακός χαρακτήρας που δεν κρατιέται. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα. 
➞ Επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους και προσπάθεια να περάσουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου δίνοντας τες στους εργολάβους. 
➞ Αυτό φαίνεται από την προσπάθεια της διοίκησης πριν από λίγους μήνες να εκχωρήσει την καθαριότητα και το πράσινο στους ιδιώτες και μάλιστα με ιδιαίτερο μένος ο αντιδήμαρχος Νταούτης υπερασπίστηκε την ιδιωτικοποίηση, αποκαλώντας επανειλημμένα τεμπέληδες τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στο πράσινο!!! 
Γι αυτό και ο δήμαρχος εκτιμώντας την στάση του και για όλα τα παραπάνω τον ξαναέβαλε αντιδήμαρχο καθαριότητας πριν από λίγο καιρό. 

 ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και ψεύτης και τραμπούκος   o δήμαρχος - Αγ. Αναργύρων - Καματερού 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

   Για μας ως Ανυπότακτη Πόλη αυτή η στάση του είναι αποδεκτή από όλη τη διοίκηση και ταυτίζεται με τη στάση του ίδιου του δημάρχου απέναντι σε οποιαδήποτε συλλογική διεκδίκηση και αγώνα (βλέπε κάλεσμα εισαγγελέα ενάντια στην κινητοποίηση των μαθητών, το ότι αποκάλεσε «αληταρά» πρόεδρο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και παλαιότερα την προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Καματερού, που ζητούσαν επισκευές του σχολείου τους κ.α).  

    Επίσης η αντιδημοκρατική στάση του δημάρχου και της διοίκησης σχετικά με την μη υλοποίηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως είναι η ζωντανή αναμετάδοση διαδικτυακά του δημοτικού συμβουλίου. 
Πρόσφατα μάλιστα απέκλεισε την παρακολούθηση και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο των κατοίκων του Γεροβουνού, που παλεύουν για να μην ανέβει η κεραία στη γειτονιά τους. Δυστυχώς ο κατάλογος των αυταρχικών συμπεριφορών μεγαλώνει επικίνδυνα . 

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έχει καταδικάσει την συμπεριφορά του αντιδημάρχου και η μειοψηφία που είναι η διοίκηση Τσίρμπα την στήριξε. 

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση ! 
Απαιτούμε παραίτηση τώρα του αντιδημάρχου Νταούτη ! 

Απαιτούμε σεβασμό της διοίκησης στους εργαζόμενους του δήμου, στους βιοπαλαιστές που παρ’ όλες τις ελλείψεις καθημερινά δίνουν την μάχη να κρατηθεί η πόλη καθαρή και όμορφη, κινδυνεύοντας από την εντατικοποίηση και τις σοβαρές ελλείψεις μέτρων προστασίας με δεδομένο ότι όταν όλοι ήμαστε στην καραντίνα, αυτοί ήταν στους δρόμους φροντίζοντας για μας. Σεβασμό σε κάθε εργαζόμενο και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα που πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος για την καθαριότητα της πόλης, με δεκάδες εργατικά ατυχήματα, κάθε χρόνο. 

  • Να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία από την διοίκηση. 
  • Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στο πράσινο. 
  • Έξω οι εργολάβοι από το πράσινο και την καθαριότητα, άμεσα κάλυψη των υλικοτεχνικών υποδομών του δήμου . 
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων. 


ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΣΙΡΜΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου