Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ


ΟΣΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ Ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

ΘΑ συνεχίσει να αποτελεί  υποβάθμιση του περιβάλλοντος στη Φυλή και μνημείο περιβαλλοντικού χάους, ασθενειών και ανθρώπινης δυστυχίας, τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις γενεές που θα ζουν στην περιοχή» όπως πολύ κυνικά παραδέχτηκε η Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσες φορές και αν βαφτίσουν το κρέας  ψάρι οι πολιτικές τους θα οδηγούν σε  τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, τόσο λόγω της μη ανακύκλωσης /ανάκτησης υλικών, όσο  και λόγω της μόλυνσης, υποβάθμισης εδαφών, υπόγειων νερών μέχρι και της θάλασσας. Οδηγούν επίσης σε τρομακτική υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Δ. Αττικής και της Δ. Αθήνας, με πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα διαβίωσης τους, που φτάνουν μέχρι και την αύξηση των καρκίνων και το θάνατο.

Απαιτούμε: Να πάρετε πίσω αυτή την εγκληματική απόφαση για τον λαό της Δ. Αθήνας και Δ.Αττικής.

Απαιτούμε: Nα κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής και όλες οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των σκουπιδιών στη Φυλή 

ΛΕΜΕ ΕΞΩ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ

Άλλη διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λάου και του περιβάλλοντος για να σταματήσουν να υπάρχουν χωματερές. 

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

    Οι πολιτικές τους αποφάσεις έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως το κράτος και οι θεσμοί του για το μόνο που εργάζονται πυρετωδώς ακόμα και αυτές τις μέρες είναι να περάσουν όλα αυτά τα μέτρα που μόνο το ιδιωτικό κέρδος ωφελούν και να τα ψηφίσουν στα μουλωχτά, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από το λαό της περιοχής, αφού είναι αποκλεισμένος στα σπίτια του και με απαγόρευση κυκλοφορίας. Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος αν δει πόσα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα έχουν ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος εν μέσω πανδημίας, καταλαβαίνει πως το δόγμα του σοκ αποτελεί κυρίαρχη πολιτική, και αυτές οι αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ εναρμονίζονται με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης. 

   Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΕΔΣΝΑ που γράφοντας στα παλιά παπούτσια τις αντιδράσεις του λαού της Δ. Αθήνας και εν μέσω καραντίνας παίρνει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις να καταδικάσει για πολλά ακόμα χρόνια την Δ.Αθήνα και την Δ. Αττική, σε μόλυνση και θάνατο. Είναι πρόκληση για μια περιοχή που μετράει πληγές σε αρρώστιες του αναπνευστικού και θανάτους εξαιτίας αυτών και μάλιστα εντελώς πραξικοπηματικά να προχωρήσει στην κατασκευή και νέου κυττάρου υποδοχής και άλλων εκατομμυρίων τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, συνεχίζοντας τις μέχρι σήμερα πολιτικές που έχουν καταστρέψει και σαπίσει την υγεία μας και το περιβάλλον. 

    Η υλοποίηση της επέκτασης της χωματερής στη Φυλή και η επέκταση των εγκαταστάσεων είναι ένας ακόμα βιασμός της υγείας και του περιβάλλοντος και είναι πρόκληση, η διαδικασία διαβούλευσης από τον ΕΣΔΝΑ  που αποφασίζει την επαίσχυντη περιβαλλοντική μελέτη "που είναι προδιαγραμμένο και προμελετημένο, ότι θα αποδείξει πως" δεν επιβαρύνει την ζωή των κατοίκων  η δημιουργία νέου ΧΥΤΑ, είναι σαν την πρακτική που λέει θα σε βιάσουν που θα σε βιάσουν πες και γνώμη, διαπραγματεύσου το !!!.

Αρνούμαστε να διαβουλευτούμε τον βιασμό της ζωής  μας, την επέκταση της χωματερής στη Φυλή και την επέκταση των μολυσματικών εγκαταστάσεων  γύρω από αυτή, γιατί αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται με κατεβατά επιχειρημάτων, δεν πείθονται με προτάσεις, διότι αυτοί που θα εγκρίνουν την περιβαλλοντική μελέτη, βρίσκονται εκεί για να περάσουν τα σχέδια του κεφαλαίου που έχει συμφέρον από αυτή την άθλια διαχείριση των σκουπιδιών με θάψιμο και κάψιμο και όλα αυτά  στην Φυλή .

Κυβέρνηση και τοπικό κράτος (περιφέρειες και δήμοι) γίνονται όλο και πιο συγκεντρωτικές και όλο πιο θωρακισμένες απέναντι στην παρέμβαση του λαού, διαδικασίες λήψης απόφασης υπονομεύοντας και την όποια δημοκρατική λειτουργία των συμβουλίων (περιφέρειας και δήμων) προκειμένου να υλοποιήσει τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση των σκουπιδιών.

Η υγεία μας και η ζωή μας είναι πάνω από τα κέρδη τους!

Καλούμε κάθε συλλογικότητα ,κάθε κάτοικο της περιοχής ,στη δημιουργία συνέλευσης αγώνα, προκειμένου να οργανώσουμε αγώνες ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ για την ανατροπή των σχεδίων τους.

Καλούμε το λαό της Δ. Αθήνας και όλης της Αττικής να μην σωπάσουμε να οργανώσουμε με κάθε τρόπο και μέσο που διαθέτουμε την αντίδρασή μας, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδιά τους και με αποφασιστικό αγώνα να εμποδίσουμε την εφαρμογή των σχεδίων τους. Αν θέλουμε τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές να μη ζουν σε καραντίνα και με μάσκες για να προστατευθούν από τη μόλυνση της νέας χωματερής και των νέων εγκαταστάσεων που ετοιμάζουν να φτιάξουν στη Φυλή (βλέπε σχέδια για καύση, επέκταση ΕΜΑΚ κ.α.)

Ο δρόμος είναι, η ενεργή συμμετοχή μας με Επιτροπές Αγώνα Παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου