Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση

 

Η Ανυπότακτη πόλη Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονίες των Αγίων Αναργύρων Καματερού συμμετέχει και καλεί στην

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11:30π.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει την Πανδημία προκειμένου να εντείνει την επίθεσή της απέναντι στο λαό. Ενάμιση χρόνο τώρα ψηφίζει νόμους που καταργούν δικαιώματα. 
Οχτάωρο, υπερωρίες, παιδεία, υγεία, δημοκρατικά δικαιώματα μπαίνουν υπό αμφισβήτηση ή καταργούνται. 
 
Η κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και τη διαδήλωση, η ένταση της τρομοκρατίας στόχο έχουν τη φίμωση του λαού και την καταστολή κάθε φωνής αντίστασης. 
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, είχαμε την όξυνση της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής ενάντια στο κίνημα αλλά και της απλής καθημερινής ζωής, η κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στις 17/11/20 για το Πολυτεχνείο και στις 6/12/20 για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 
Εξαπέλυσε άγρια καταστολή σε όλη τη χώρα, με αύρες, ΜΑΤ, ξυλοδαρμούς και εκατοντάδες συλλήψεις με στόχο να τρομοκρατήσει το λαό και τους εργαζόμενους. 
 
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ 
 
Πολλές από τις συλλήψεις έχουν μετατραπεί σε διώξεις και εκατοντάδες αγωνιστές σύρονται σε δίκες. Στις 29 Νοεμβρίου 2021, δικάζονται 62 πολίτες επειδή στις 6/12/20 προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας. Αναμεσά τους και τέσσερα (4) μέλη των Δρόμων Αντίστασης Αγίων Αναργύρων Καματερού. Οι 62 πολίτες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν για 15 ώρες στην ΓΑΔΑ. Αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διασπορά του ιού και απείθεια που είναι πλημμελήματα. 
Κατά την διάρκεια αυτών των 15 ωρών κρατήθηκαν μαζί με άλλους αγωνιστές σε χώρους που δεν τηρήθηκε, με ευθύνη της Αστυνομίας, κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο. Αυτό από μόνο του καταρρίπτει την κατηγορία για την διασπορά του ιού εκ μέρους των αγωνιστών. Για την όποια διασπορά υπεύθυνη θα ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση.. 

ΚΑΤΩ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

Για ορισμένους δεν είναι η πρώτη φορά που διώκονται για την συμμετοχή σε Αγώνες του λάου, στο παρελθόν τους είχαν σύρει σε δίκες για την συμμετοχή τους στο Αγώνα για την Υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού στους Αγίους Αναργύρους. 
Στην δίκη στις 29/11 οι 62 αγωνιστές πρέπει να έχουν την μαζική υποστήριξη μας που θα είναι και μαζική καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής. 
 
Καλούμε κάθε αγωνιστική δημοκρατική συλλογικότητα, συνδικάτα και συλλόγους, αλλά και κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο, να στηρίξουν τον αγώνα αυτό. 
 
• Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές. 
• Να διαγράφουν τα πρόστιμα. 
• Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση. 
 
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ -ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΙΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου